Jedino što je Bog stvorio na Dunjaluku da valja to je žena. Poslanik a.s je volio tri stvari: žene, miris i namaz

Svak priča ono što voli i što ga boli.
Kaže jedan insan, Jedino što je Bog stvorio na Dunjaluku da valja to je žena. A Poslanik a.s voli tri stvari; Žene,miris i namaz.

A ono što Pejgamber voli to je sigurno dobro. A onaj koji ne voli žene sigurno ima dvije mahane il nije uredu u mozgu il je bolestan. Jer kaže Pejgamber a.s čitav Dunjaluk je užitak, a najljpeši užitak čitavog Svijeta je Hairli žena ne zgodna nego Hairli, jer onaj koji ima zgodnu ženu imat će divne noći a crne dane valja crknut po dani radeći valja mu je sve slušat.

A kad je žena šef u kući to neće na dobro izaći da Allah pomogne. Allah je u Kur’anu na najviši nivo uzdigao i zaštito ženu i niko je nije bolje zaštito nego Allah dž.š..

Ženama je lakše zaradit džennet nego čovjeku lakše joj je u svim pogledima. Zato blago ženama što su žene, njezin jedini teret jest to što se porađa i to je teško al to bude i prođe, al zato žena ima nagradu kad se porodi tada bude čista od grijeha ko od majke rođena pa kad se nagriješi opet zatrudni porodi se pa tako ponovo estagfirula.

Ko bude imao dvije ili tri kćerke bit će u džennetu. A žena je njiva ta koja rađa, a dobru njivu kako god zaoreš dobro rodi a kod loše džaba je nema selameta. Kad se žensko dijete rodi Allah te sa njim časti a muško je nimet pa budi zadovoljan što te Allah časti nemoj se ljutit. I čovjek bez žene i žena bez čovjeka je najveća bijeda na Dunjaluku on nema ništa kad nema žene, ona mu je pola vjere.

Jer jedan rekjat oženjenog vrijedi sedamdeset puta vise nego neoženjenog pa se ženino na vrijeme.

izvor Facebook:Ajdin Hamzić

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Poslanik a.s. je umro u 63 godini života: Da li je ovaj broj spomenut u Kur’anu?

Kratak osvrt na ova TRI ajeta: Možda je za nekoga, ovo nevažno pitanje, međutim, oni …

error: Oo !!