Ne prizivajte iskušenje. Ako želiš da vidiš kakav je neko, daj mu novac. Posmatraj šta radi i u kratkom vremenu ćeš se uvjeriti

Ako želiš da vidiš kakva je neko zaista osoba daj mu/joj novac ili vlast/moć!

Ne mijenjaju oni insana nagore, već pokažu njegovu istinsku prirodu!

Ako ti je srce puno ljubavi, samilosti, dobrote tada će vlast, moć i novac koji dobiješ donijeti dobro i tebi i drugima.

Ako ti je srce puno zlobe, licemjerstva, sebičnosti, niskih strasti i pohlepe, tada će tvoja vlast, moć i novac štetiti drugima, a u konačnici i tebi.

Jusuf, a.s., je bio poznat kao plemenit, kao mudar, kao častan, kao pošten i kao dobročinitelj, i dok je bio u zatvoru i kad je postao vladar Misira.

Novac i vlast te ne učine lošim, samo otkriju tvoje pravo lice!

Vjerujte u to što vidite kad maske padnu s lica vaših poznanika, prijatelja, kolega, članova porodice… Konačno su se pokazali u pravom svjetlu!

Blago onima čiji vas nur obasja tada, malo ih je!

Isto tako, ne očajavajte što vi nemate više novca ili moći. Da li ste sigurni u snagu svog imana i dobrotu srca? Da li bi vas novac i moć odveli u dobro ili zlo?

Nerijetko želimo vjerovati da smo bolji nego što jesmo. Na sreću, Stvoritelj nas zna. Iz svoje mudrosti i dobrote nam da koliko nam treba. Nekom manje, nekom više. Da nas sačuva nas samih. Da ne otkrije naša prava lica.

Zahvalan budi. Ne prizivaj iskušenje.

Nemoj zaboraviti da podijeliš hair!

Izvor:novihorizonti.ba

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Onaj ko pješke krene na džumu… Trideset tri posebnosti koje se vezuju za dan džume:

Imam Ibn Kajjim El-Dževzijje navodi trideset tri posebnosti koje se vezuju za dan džume: 1. …

error: Oo !!