Ovako je izgledalo krštenje armenskih vojnika pred borbu protiv jačih azarbejdžanskih boraca / Video

Ovako je pravoslavna crkva pripremala mlade armenske vojnike:

Krštenje Armenskih vojnika snimila je televizijska ekipa TV Shoghakat.

Armenska vojska prekršila je primirje već u prvim minutama koje na snagu stupilo jutros u osam sati po lokalnom vremenu u Nagorno-Karabahu i drugim dijelovima pograničnog pojasa Azerbejdžana.

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopćilo je kako su armenske snage granatirale položaje azerbejdžanske vojske i naseljena mjesta duž azerbejdžanske granice.

Vlasti SAD-a sinoć su saopćile da su Azerbejdžan i Armenija dogovorili uspostavu humanitarnog primirja koje je na snagu stupilo jutros.

Svega pet minuta od stupanja primirja na snagu, armenske snage su iz Berda, Chembereka i Vardenisa izvele napade na azerbejdžanske provincije Tovuz, Gedebey i Daskesen.

Video:

Prvi na meti napada našao se lokalitet azerbejdžanske vojske u gradu Terteru. Armenija je i proteklih dana u više navrata kršila humanitarno primirje koje je dogovarano zarad razmjene zarobljenika i tijela poginulih.

Armenske snage su 27. septembra započele nove napade na naselja i vojne položaje Azerbejdžana, a azerbejdžanska vojska je odgovorila operacijom s ciljem oslobađanja okupiranih regija.

Od 1991. godine armenska vojska ilegalno okupira Nagorno-Karabah, međunarodno priznati teritorij Azerbejdžana.

Četiri rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a i dvije rezolucije Generalne skupštine UN-a, kao i mnoge međunarodne organizacije, zahtijevaju povlačenje okupatorskih armenskih snaga iz Nagorno-Karabaha i još sedam okupiranih azerbejdžanskih regija.

Saff.ba

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Armenski list poziva na upotrebu nuklearne bombe protiv Azerbejdžana

Armenski autor poziva Armeniju da koristi nuklearne bombe protiv azerbejdžanskog stanovništva i pretvori glavni grad …

error: Oo !!