Poruka je oduševila Austriju: Erdogan nazvao turske heroje iz Beča: Ponosan sam na vas, nastavite….

Erdogan: – Ponosan sam na vas. Lijepa je koincidencija da su nam imena ista!

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan razgovarao je sa austrijskim herojima porijeklom iz Turske koji su pomagali policiji tokom terorističkog napada u Beču.

Recep Tayyip Gultekin i Mikail Ozer su tokom napada u Beču naišli na napadače i spasili dvije žene, te pomogli policajcu.

– Ponosan sam na vas. Lijepa je koincidencija da su nam imena ista. Nastavite pomagati Austrijancima. Oni možda neće razumjeti nas, ali mi razumijemo njih. Volimo stvoreno zahvaljujući Stvoritelju, bez obzira na njihovu religiju ili sektu. Samo što su ljudi dovoljno je da ih volimo. I znam da ste patili od ozbiljnih problema u Austriji, a jedina vam je krivica činjenica da ste muslimani.

Ali za nas, biti musliman je nešto na što smo ponosni. Već dugo se borimo protiv terora, i bavimo se njim i danas. Vjerujem gdje god da ste da ćete predstavljati mir i dobro. Želim vam zahvaliti u svoje ime, moje porodice i naše nacije. Šaljem vam puno ljubavi – kazao im je predsjednik Erdogan.

Saff

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Nemojmo misliti da će nas neko dugo žaliti kada odemo. Najbolji primjer za to su Tom Henks i njegova voljena žena i prijatelji…

Nakon avionske nesreće Tom Henks završio je na pustom ostrvu, sam i izolovan. Na lopti …

error: Oo !!