Ova dva hrabra turska momka su heroji Beča. Pogledajte kako su pomogli ranjenom policajcu tokom pucnjave / Video

Riječ je o Mikail Özenu i Recep Tayyip Gültekinu

Društvenim mrežama proširio video snimak na kojoj se vidi kako u terorističkom napadu u Beču spašavaju stariju ženu i ranjenog policajca koga su pomogli nositi u vozilo hitne pomoći.

Dva turska MMA borca postali su heroji Beča, nakon što se po internetu i društvenim mrežama proširio video snimak na kojoj se vidi kako u terorističkom napadu u Beču spašavaju stariju ženu i ranjenog policajca koga su pomogli nositi u vozilo hitne pomoći.

Mediji su objavili kako je riječ o Mikail Özenu i Recep Tayyip Gültekinu.

Gultekin je rekao kako se s prijateljem Mikailom Özenom sastao u dijelu Beča popularnom među turistima, te da su začuli pucnjeve. Kada su se uputili prema mjestu odakle su dolazili pucnji, vidjeli su da je terorista upucao civila, javlja Anadolija.

Dodao je kako su pomogli ranjenoj ženi i prenijeli je u obližnji restoran.

Potom je napustio restoran i došao naspram teroriste.

Pogođen u nogu
”Kada smo ranjenu ženu prebacili u obližnji restoran, terorista je u mene uperio oružje. Tada sam se bacio na zemlju i pokušao se prevrnuti. Pretpostavljam da je imao neko oružje s dugom cijevi. Jedan metak me pogodio u desnu nogu, ali nije nije riječ o velikoj rani. Ušli smo u vozilo prijatelja i odvezli se u policiju kako bismo ispričali šta se dogodilo“, rekao je on.

Dodao je kako su nakon toga na drugom mjestu vidjeli ranjenog policajca i da ekipe hitne pomoći zbog sukoba nisu mogle pristupiti tom mjestu, zbog čega su ga on i njegov prijatelj policajac prenijeli do ambulatnog vozila.

Ujedno su pomogli i starijoj ženi da bude na sigurnom.

”Pošto rana na nozi nije bila velika, nisam želio ići u bolnicu. Predložili su da me voze u bolnicu, ali nisam želio biti teret, jer sam mislio da će zbog sukoba biti veliki broj ranjenih. Metak mi je i dalje u nozi, a sada kada se situacija malo smirila, ići ću u bolnicu”, rekao je Gultekin.

Karl Nehammer, ministar unutrašnjih poslova Austrije, rekao je u utorak da su četiri osobe preminule, uključujući i napadača, te da je 15 ljudi povrijeđeno u pucnjavi u centru Beča u ponedjeljak uvečer.

Izvor: Agencije

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Samed zaradi 30 KM kada ga neko zovne, a hrani jedanaestero usta i svi žive u 30 kvadrata

U posljednjem izdanju emisije „Ispuni mi želju“, koja se emitira na Hayat televiziji, gledatelji su …

error: Oo !!