Azerbejdžanska vojska oslobodila još 21 selo od Armenaca. Vojnici u mesdžidu, ispred mihraba zatekli svinje / Video

Azerbejdžanska vojska oslobodila je još 21 selo i jedno naselje od armenskih snaga, objavio je u srijedu predsjednik Azerbejdžana Ilham Aliyev, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Hrabra azerbejdžanska vojska oslobodila je sela Gecegozlu, Asagi Seyitahmetli i Zerger, koji pripada Fuzuliju, zatim Belend, Papi, Tulus, Hajili i Tinli koji pripada Jabrayilu. Živjela azebejdžanska vojska. Karabah je Azerbejdžan”, napisao je Aliyev.

U još jednoj objavi na društvenoj mreži predsjednik Azerbejdžana je napisao da je oslobođeno naselje Minjivan u Zengilanu te sela Hurama, Humarli, Saril, Babayli, Ucuncu Agali, Hajalli, Girah Muslan, Udgun, Turabad, Muslan, Melikli, Jahangirbeyli i Baharli.

Armenske snage su 27. septembra započele nove napade na naselja i vojne položaje Azerbejdžana, a azerbejdžanska vojska je odgovorila operacijom s ciljem oslobađanja okupiranih regija.

Od 1991. godine armenska vojska ilegalno okupira Nagorno-Karabah, međunarodno priznati teritorij Azerbejdžana.

Četiri rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a i dvije rezolucije Generalne skupštine UN-a, kao i mnoge međunarodne organizacije, zahtijevaju povlačenje okupatorskih armenskih snaga iz Nagorno-Karabaha i još sedam okupiranih azerbejdžanskih regija.

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Erdogan: Međunarodni mediji izigravaju tri majmuna. Evo na šta i na koga je mislio

Predsjednik Recep Tayyip Erdogan je izjavio da digitalizacija ne smije otvoriti put ka novoj nepravdi, …

error: Oo !!