Šok za Macrona: Oslobođena francuska humanitarka otkrila da je primila islam

Francuska stranica “Révolutionpermanente” citirala je Sofi koja je rekla da će se “posebno moliti i upućivati dove Allahu da blagoslovi državu

Nakon skoro četiri godine zatočeništva u Maliju, čiju je otmicu i zatočeništvo francuska javnost, a posebno francuska desnica i predsjednik Macron, koristili za napad na islam, francuska humanitarna radnica Sofi Petronin (75) konačno je puštena na slobodu i jučer se (petak, 09.10.2020.) vratila u Francusku, gdje ju je, pored njezine porodice, dočekao i predsjednik Macron.

No, dokazani islamofob Macron bio je potpuno iznenađen i razočaran kad mu je Sofi rekla da je postala muslimanka i da pred njim, umjesto Sofi Petronin, stoji Merjem.

Francuska stranica “Révolutionpermanente” citirala je Sofi koja je rekla da će se “posebno moliti i upućivati dove Allahu da blagoslovi državu Mali i njezine stanovnike.”

Tako je bivša kršćanska zatočenica, koja je u zatočeništvu primila islam, izbila Macronu sve adute iz ruku za novu propagandu protiv islama.

E sad, sami prosudite da li je u krizi islam ili pak islamofob Macron nakon šoka koji je doživio pri povratku francuske zatočenice Sofi (Merjem) u Francusku, čije je oslobođenje namjeravao proglasiti ličnom pobjedom.

Sophie Pétronin je poznata je po pomaganju siročadi i djeci koja pate od neuhranjenosti. Vodila je švicarsku dobrotvornu organizaciju “Pomoć za Gao (Aid to Gao)”.

Pétronin je bila pritvorena u jednoj malijskoj močvari 2016. godine, a zajedno s njom oslobođene su još tri osobe – bivši lider opozicije u ovoj zemlji Soumaïla Cissé i dva državljanina Italije, objavile su vlasti ove države.

Saff

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Nevjerojatni Khabib još jednom oduševio borilački svijet!

Khabib Nurmagomedov je nezaustavljiv! UFC-ov prvak u Abu Dhabiju je obranio svoj pojas! > Slijedi …

error: Oo !!