Fata Orlović: Ja je rušim, ako nema zakona za Dodika i Bakira, nema ni za mene!

Još prije tri i po mjeseca trebala je biti izmještena crkva iz dvorišta nane Fate Orlović u Konjević Polju. Međutim, crkva i dalje stoji u dvorištu. Niti je nanu ko zvao, niti zna kada će biti izmještena.Prema presudi Evropskog suda za ljudska prava, crkva je trebala biti izmještena do 1. aprila 2020. godine iz dvorišta nane Fate u Konjević Polju.

Međutim, sve je stalo zbog pandemije. Skupština Općine Bratunac još nije usvojila prijedlog o izmještanju crkve u centar ove općine, odnosno na lokalitet nekadašnjeg parkinga bivšeg preduzeća Vihor, gdje je planirana i izgradnja spomen-obilježja.

Nana Fata govori nam da joj se proteklih mjeseci niko nije obratio. Ako vi nešto znate, molim vas da mi javite i tražite muštuluk. Niko mi ništa ne govori i ponašaju se kao da je ovo njihovo. Nemam koga ni nazvati. Nikoga ne znam, niti mi je ko ostavio svoj broj. Ja ne odustajem, kao što nisam ni posljednjih 20 godina. Ako nema zakona za Bakira i Dodika, nema, Boga mi, ni za mene.

Ovo je moja linija ovdje”, kazala je nana Fata.pak, čini se da još niko neće odgovarati zbog toga što nije ispoštovana presuda Evropskog suda za ljudska prava. Advokat Rusmir Karkin, koji je zastupao porodicu Orlović pred nadležnim sudovima, govori nam da je pandemija zaustavila niz sudskih postupaka, pa i slučaj nane Fate.

info-magazine.site

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Zbog ovoga je Hag gorio: Naser ispričao Senadu veliku tajnu. Pogledajte šta je bilo između njega i Ratka Mladića

Pogledajte šta se desilo između Ratka Mladića i Nasera Orića: Podijelite ovaj članak

error: Oo !!