Dodik šokirao javnost: Slušaj me Bosno, evo šta ćemo uraditi sa migrantima

Milorad Dodik izjavio je za N1 kako Republika Srpska neće poštovati odluku MUP-a Unsko-sanskog kantona

Milorad Dodik izjavio je za N1 kako Republika Srpska neće poštovati odluku MUP-a Unsko-sanskog kantona o zabrani prevoza migranata.

On je rekao kako će nadležni u RS i dalje prevoziti migrante do entitetske linije do dela BiH u koji žele da dođu, i još jednom potvrdio da je stav vlasti ovog entiteta da nema zadržavanja migranta, kao ni otvaranja sabirnih centara za migrante Naša politika oko migranata je poznata i nije ništa novo.

Mi pokušavamo, najviše preko dojava građana, da saznamo gde se nalaze migranti, kojim rutama se kreću, ne želeći da se oni slobodno kreću u RS, da vrše pritisak na stanovništvo i razbojnički se ponašaju”, kazao je Dodik za N1 Sarajevo. On je i pojasnio kako MUP RS postupa sa migrantima koje nađe na području entiteta.

Onda kada ih prikupimo na jedno mesto, ogranizujemo im prevoz gde žele da idu. Oni idu u Unsko-sanski kanton Neki idu u Sarajevo, neki za Tuzlu, učinimo im uslugu.

Ponudimo im prevoz da se ne zadržavaju u RS. Imamo odličnu reakciju stanovništva i nastavićemo da se tako ponašam izjavio je Dodik.

Sada je neka zabrana. Šta mislite da smo mi uzeli i postavili zabranu, čitav svet bi se digao oko toga.

Razumem ljude u Unsko-sankom kantonu, ali mi nećemo prestati sa našom praksom da ih prevezemo gde žele van Republike Srpske. U RS neće biti sabirnih centara”, rekao je Dodik na N1

N1

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Bosna je od danas lakša za jednog dušmana. U Banja Luci jutros umro osuđeni ratni zločinac Momčilo Krajišnik

Ratni zločinac Momčilo Kajišnik preminuo je jutros u 6 sati na UKC Banja Luka, potvrđenoje …

error: Oo !!