Ratko Mladić molio da mu se da mogućnost od 31 minute da se obrati sudskom vijeću. “Za 31. minut si ubijao žene, djecu, starce, bebe i nemoćne u ime srBstva…”

Poruka Dragana Bursaća zločincu ratku mladiću

ratko mladić danas je molio da mu se da mogućnost od 31 minute da se obrati sudskom vijeću. ratko mladić je za 31 minut ubijao žene, djecu, starce, bebe i nemoćne u ime srBstva, srbislavije i jna. ratko mladić nikome od njih nije dao niti 31 sekundu.

I za to je nagrađen platom, penzijom, ordenjem i nacističkim oreolom srBskog heroja. ratko mladić traži ono što mu ne treba i što nikome dao nije. Ni djetetu, ni starcu, ni trudnici, ni dječaku, ni djevojčici. ratku mladiću bi 31 minut milosti bilo dovoljan za spas makar 8 hiljada ljudi.

Nije čekao! Milost nije dao!

I baš zato mu treba dati taj 31 minut!

Neka kaže!

Čekaćemo!

U ime kostiju, odjeće i obuće gumene što se ne raspada. U ime staniola na tabli čokolade i kutiji cigareta što se ne raspadaju! U ime majki, dajdžinicia, amidžinica, čija se ljubav u čekanju ne raspada…

U ime teksta koji nastaje za 31 minutu, koji se raspasti neće.

Kaži monstrume, pa da završimo!

Dragan Bursać

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Jeste li gledali ovaj video pred početak genocida u Srebrenici? Jovan Nikolić: Nisam ocekivao da cu naici na takav prizor! (Video)

13. jula 1995. godine, vojnici bosanskih Srba su se ukradenom opremom Ujedinjenih naroda (UN) počeli …

error: Oo !!