LJUBAV SRBINA (20) I MUSLIMANKE (17) IZ BOSNE u Francuskoj završila batinama i šišanjem njene kose

Sve se dogodilo u ponedjeljak između zidova stana u okrugu Clairs-Soleils u Besanconu. 17-godišnjakinju su otac, majka, majčin brat i tetka, teško pretukli i vukli za uši, te su joj još za kaznu i ošišali kosu!?

“Ošišana i tučena jer “voli hrišćanina”. Duboko sam šokiran aktom toruture nad ovom mladom devojkom od 17 godina. Četvoro koji su u to umešani odvedni su u pritvor. Ovakavo varvarstvo zahteva najstrože kazne”.

Tim rečima obratio se ministar unutrašnjih poslova Žerald Deramnen posle porodičnog nasilja u muslimanskoj familiji iz Bosne u francuskom mestu Bezanson, kada su se otac, majka, stric i strina iživljali nad devojkom koja se zabavlja sa Srbinom, pišu “Novosti”.

Ovaj nemili događaj izazvao je ogromno interesovanje francuske javnosti i reakcija zvaničnika svih političkih boja. Tako je tvitom reagovala i Marlen Skijapa, delegirani ministar za građanstvo.

– Nasilje, ponižavanje, mučenje pa čak i šišanje! Sram bilo te roditelje, tog groznog strica! Za ova dela moraju da budu osuđeni. Podrška ovoj mladoj devojci. Njenoj slobodi. Njenom integritetu. Njenom dostojanstvu. I hvala njenom momku koji je omogućio da bude spašena – napisala je ministarka.

Užasnuta je i gradonačelnica Bezansona An Vinjo.

– Ovaj grozni čin nepodnošljivog nasilja mora da se osudi sa velikom odlučnošću. Netoleranciji koju su pokazali članovi ove poroduice prema izboru svoje ćerke nema mesta u našoj republici.

Reagovao je čak i Pjer Moskovisi predsednik Revizorskog suda, bivši evropski komesar i francuski ministar.

– Sedamnaestogodišnjakinja pretučena i obrijana u Bezansona jer voli hrišćanina! Taj čin mučenja i ponižavanja je grozan, nazadan i nepodnošljiv. Mora biti propisno kažnjen – poručio je Moskovisi.

Cela Francuska digal se na noge u osudi ovog stravičnog čina. Prvi je vest o ovome objavio regionalni list “Est repibliken”, a usledilo je veliko interesovanje medija u gradu sa stotinak hiljada duša u blizini granice sa Švajcarskom svi su škirani onim što se dohodilo prethodnih dana.

Do napada na devojku je došlo u ponedeljak, 17. avgusta, u porodici koja se iz BiH koja se u Francusku doselila pre nešto više od dve godine. Pre nekoliko meseci ona je počela da se zabavlja sa dvaadesetogodišnjim Srbinom koji živi u istoj zgradi u Bezansonu.

Zamenik državnog tužioca iz ovog grada Margaret Parijeti ističe da se dve porodice poznaju i da nije bilo problema sve dok dvoje mladih nisu počeli da govore o venčanju.

– Mi smo muslimani, nećeš se udati za hrišćanina – prenela je Parijeti reči roditelja koje su tada uputili svojoj ćerki.

Majka i otac su joj tada oduzeli telefon i zabranili joj da se viđa sa mladićem. Sprečeni u ljubavi dvoje mladih se odlučilo na kratkotrajni beg, otišli su van grada na četiri dana, sve vreme održavajući kontak sa porodicama. Želeli su da na taj način pokažu koliko je njihova ljubav jaka – izjavila je tužiteljka Parijeti.

Mladi Srbin je tokom odsustva na svom telefonu dobijao pretnje od nesuđene tazbine. Kada su se vratili oboje su se sklonili u stan njegovih roditelja.

Onda su krenuli da stižu “pomirljivije” poruke devojčine majke pa su dvoje zaljubljenih odlučili da se pojave na vratima muslimanske porodice zajedno sa mladićevim roditeljima.

Vrlo brzo situacija je izmakla kontroli. Zamenica tužioca je prenela da je prvi šamar devojci udarila majka, a potom je došlo do eskalacije nasilja. Odvukli su je u sobu udarajući je. Otac je tražio od svog brata da je ošiša mašinicom što je ovaj i uradio.

– A imala je kosu dugu 60 centimetra – prenela je Margaret Parijeti detalje ovog gnusnog čina.

blic.rs

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Gdje je nestala humanost: Današnji prizor iz kampa “Lipa”..(FOTO)

Svakodnevnica migranata na “Lipi”: Kupanje u potoku na temperaturi ispod nule Tužan odraz Lavlija Pasina …

error: Oo !!