Urednik Klixa uhvaćen kako podmeće neistine oko RESPIRATORA

Moj Hambo, providan si! Gdje će ti duša?!

Uhvatio sam lisicu u kokošinjcu. Uhvatio sam kako urednik Klixa Semir Hambo, kojeg su angažovali Dario i Mario Šimić, podmeće neistine oko respiratora, a zatim tu nabačenu loptu na volej zakucava Konaković. Isto je nedavno uradio sa tekstom o aktulenoj Vladi u KS. Semir Hambo je nešto pisao kako su raštimani orkestar, a to je bio centaršut za ovo što se sada govore Konaković i ostali organizatori parade u Sarajevu.

U tekstu „Kako je Institut prvo priznao nenadležnost, a onda ipak ocjenjivao sporne respiratore Srebrene maline” Hambo je toliko pomiješao stvari, da ih je teško razbistriti. Da stvari pojednostavimo:

Stvar je u tome što je Institut za mjeriteljstvo BiH u prvoj tački dopisa konstatovao da je Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH jedina nadležna za utvrđivanje usklađenosti sa zakonskom legislativom. To je tačno, Instutut za mjeriteljstvo nije tu da utvrđuje usklađenost nekog uređaja sa onim što je zakonski odobreno i propisano. Ovaj institut je tu da mjeri performanse, rad i slično i eventualno to komparira sa navedenim tehničkim podacima. Hambo daje dio njihovog iskaza i kaže da je Instutut priznao da „nisu nadležni za davanje mišljenja“, ali ne nastavlja da se to odnosi na usklađenost sa zakonom. Moj Hambo, providan si! Gdje će ti duša?!

„Ipak, u nastavku dokumenta ipak daju mišljenje te pozivaju na registraciju respiratora“, piše Semir Hambo, ali ne navodi da se to „u nastavku“ odnosi na tehničke specifikacije respiratora. U tom nastavku Institut za meriteljstvo je potvrdio da se respiratori „prije svega mogu koristiti kao stacionarni u prostorijama za intenzivnu njegu”.
Upravo je ova činjenica da su respiratori ispravni, razlog što je Semir Hambo htio podvaliti ove konstrukcije gdje je doslovno trgao riječi i cijepao kontekste. Ovih dana je smišljao šta da učini jer je Institut za mjeriteljstvo upropastio čitavu njihovu hajku. Semir Hambo i Klix jedni su od glavnih raspirivača izmišljene afere (o čemu sam pisao i objavljivao video uradke u prethodnom vremenu), pa su danima ćutali i nisu smjeli prenijeti nalaze Instituta da su respiratori koje je nabavio Fikret Hodžić odlični. Sada su to prenijeli, ali izvrćući dopis.

Kada sam već kod dopisa kojeg su objavili, pogledajte kako Semir Hambo i ovo podmeće.

„U svom mišljenju Institut potvrđuje da Agencija za lijekove do sada nikada nije tražila mišljenje Instituta za mjeriteljstvo za bilo koje medicinsko sredstvo. Postavlja se pitanje zašto je to sada učinjeno?“ ovo pita Semir Hambo želeći nalazu da su respiratori dobri dati neku pozadinu, kao da ih je nako instruirao, nagovorio, naručio i slično. Ustvari, kao što se vidi u zaglavlju dokumenta, a i u samom tesktu, Institut je utvrdio da su respiratori kvalitetni nakon što je to tražila Agencija za lijekove BiH.

Ili kako to narod kaže, Konaković okom a Hambo skokom!

Preuzeto sa facebook profila: Jasmin Mulahusić

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Pernar poručio Miroslavu Tuđmanu: „Tvoj otac je sa Miloševićem dijelio Bosnu!“ (VIDEO)

Ivan Pernar uputio kritiku Miroslavu Tuđmanu: Tvoj otac je sa Miloševićem dijelio Bosnu! Ivan Pernar, …

error: Oo !!