ŽELE ‘OČISTITI’ SLOVENIJU OD BOSANACA I HRVATA: „NE ZNAJU NAŠ JEZIK, A DALI SMO IM DRŽAVLJANSTVO!“

Okomili se na Hrvate i Bosance

Nakon što su mediji objavili o okupljanju i uvježbavanju slovenske paravojske u Mariboru, vođa skupine Andrej Šiško postao je nova ikona slovenske krajnje desnice.

Da „Šiškova vojska” nije sasvim bezazlena, potvrdilo je priopćenje slovenskog predsjednika u kojem izražava zabrinutost i koji ovaj oblik stvaranja napetosti smatra potpuno neprihvatljivim.

Nagli rast Šiškove popularnosti najočigledniji je na njegovoj Facebook stranici koju od jučer prati znatno veći broj Slovenaca, a koji mu u obuci naoružane vojske čiji je primarni cilj „očuvanje granice” – daju bezrezervnu podršku.

Ako je suditi po komentarima, Slovencima iz Maribora su osim emigranata najveći prst u oko Bosanci i Hrvati:

„Sad je vrijeme! Bosanci i Hrvati koji rade u Mariboru ne znaju niti govoriti slovenski pa im je Slovenija dala državljanstvo. Sada bez problema kupuju nekretnine po Mariboru! Kada bi mi išli raditi u Bosnu ili Hrvatsku, pod hitno bi morali naučiti srpski (?) jezik! Mislim da je vrijeme da se nešto počne! BRAVO ŠIŠKO!”, jedan je od komentara na koji se nastvio čitav niz istomišljenika:

“Mi smo vladari naše zemlje”

“U Bosni ćeš dobiti njihovo državljanstvo samo ako se odrekneš svog prijašnjeg. Tamo ne možeš imati dvojno državljanstvo! Čekaš na državljanstvo najmanje pet godina”.

Andrej Šiško je svojedobno bio vođa tamošnjeg nogometnog kluba, a iscurili su podatci i o njegovoj kriminalnoj prošlosti. No, to sve ne sprječava ga da sasvim javno, sa stotinjak naoružanih muškaraca, istupi pred medije i prizna:

“Da, ja sam osoba sa snimke koja “štajerskoj vojsci” daje uputstva. Ovo nije paravojska a radim na okupljanju sličnih formacija na regionalnoj razini i u drugim dijelovima zemlje. Imamo oružje i ne, nije nam potrebna dozvola. To je osnovno ljudsko pravo”, kazao je Šiško koji sam sebe naziva “krajnjim desničarem i nacionalistom”.

bosanskadijaspora

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

EVO KAKO ĆE ZBOG PANDEMIJE BITI ORGANIZOVANE AKTIVNOSTI U NASTUPAJUĆEM RAMAZANU

Prema Takvimu Rijaseta Islamske zajednice, zalaskom sunca u ponedjeljak, 12. aprila 2021. godine, nastupa mubarek …

error: Oo !!