NAĐA BERBEROVIĆ-DIZDAREVIĆ UNUKA PRVOG PREDSJEDNIKA PREDSJEDNIŠTVA BIH ULAZI U POLITIKU

Hoće li osvjetlat obraz svoga djeda…

Stranka demokratske akcije (SDA) imat će kandidate za načelnike svih općina u Kantonu Sarajevo, a zanimljiva borba će se voditi i za općinska vijeća.

Na listi kandidata za vijećnike nalazi se i ime Nađe Berberović-Dizdarević, unuke prvog predsjednika Predsjedništva BiH i prvog predsjednika Stranke demokratske akcije Alije Izetbegovića.

Kandidat za načelnika Općine Stari Grad bit će Jusuf Pušina, dok će listu za Općinsko vijeće predvoditi aktuelni gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Na petom mjestu liste će biti Nađa Berberović-Dizdarević koja trenutno obavlja funkciju direktorice Muzeja “Alija Izetbegović” na Kovačima.

Kao što je već objavljeno, Nedžad Koldžo će ponovo biti kandidat za načelnika Novog Sarajeva, a Nedžad Ajnadžić za Općinu Centar, Semir Efendić Općinu Novi Grad, Edin Smajić za Općinu Vogošća, a kandidat za načelnika Općine Ilidža je Fikret Prevljak.

U Hadžićima načelničku poziciju pokušat će zadržati Hamdo Ejubović, a u Ilijašu Akif Fazlić, dok će Ibro Berilo biti kandidat u Trnovu. (Dnevni avaz)

Izvor: Tuzlanski.ba

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Ministarstvo odbrane BiH pred sudom zbog zabrane nošenja mahrame pripadnici OS BiH Emeli Mujanović

Pripadnica Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBIH) Emela Mujanović tužila je Ministarstvo odbrane Bosne i …

error: Oo !!