Zločinački vladika Kačavenda zbog korone u teškom stanju prebačen u Beograd

Vladika Kačavenda je poznat po podsticanju na ratne zločine tokom agresije na BiH. Pogledajte video

Vasilije Kačavenda, umirovljeni episkop zvorničko-tuzlanski, pozitivan je na koronavirus i usljed zdravstvenih komplikacija, upućen je na liječenje u Beograda, saznaje Nova.rs.

Kako navode izvori ovog portala, vladika Kačavenda je zbog zdravstvenih komplikacija morao biti prebačen na liječenje u Beograd i zbog toga su mu sve ranije aktivnosti otkazane.

– On je trebao sutra da ide sa episkopom Filaretom u Vršac, kako bi zajedno proslavili imendan vladike Nikanora – navodi izvor blizak episkopu Vasiliju Kačavendi.

Vladika Kačavenda je poznat po podsticanju na ratne zločine tokom agresije na BiH. Zajedno sa srpskim generalima je proslavljao pad Srebrenice i on je taj koji stoji iza izgradnje crkve u dvorištu nane Fate Orlović.

Također, javnost se još uvijek živo sjeća slučaja vladike Vasilija Kačavende, koji je optužen za pedofiliju i podvođenje maloljetnih dječaka, a za koji niko dosad nije odgovorao. On je podnio ostavku zbog bolesti i to baš u trenutku kada je u javnosti isplivao snimak na kome je on intiman sa jednim mladićem.

saff

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Biljana Plavšić: “Klinton i Alija su imali dogovor po kojem je Srebrenica pala, a Naser “maknut” mjesec dana kako bi se plan realizovao”!

Dokazani neprijatelj Bosne i muslimana, Biljana Plavšić haška optuženica i predsjednica genocidne tvorevine Republike Srpske …

error: Oo !!