TRAGEDIJA NA KOMARU: POGINULI SIN ZUHDIJE ADILOVIĆA I NJEGOV PRIJATELJ IZ ELČI IBRAHIM-PAŠINE MEDRESE

Nezvanično saznajemo, na mjestu tragedije poginuo je Adilović, dok je Tarakčija preminuo u bolnicu dok su ljekari pokušavali spasiti njegov život

Dvije osobe su poginule u slijetanju “Audija” na magistralnom putu M-5 na planinskom prevoju Komar.

Poginuli su Ahmed Adilović (20), sin Zuhdije Adilovića nekadašnjeg dekana Islamskog Pedagoškog fakulteta u Zenici, i Mensur Tarakčija iz Malina kod Travnika, obojica su bili maturanti Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku.

Prema riječima Hasana Hodžića, portparola MUP-a SBK, došlo je do slijetanja Audija, stranih registarskih oznaka, u kojem se nalazilo pet osoba.

– U nesreći je poginuo A. A. (20) iz Zenice. Uviđaj na licu mjesta obavlja OKP PU Jajce – kaže Hodžić.

Kako saznaje “Avaz”, vozač je izgubio kontrolu nad vozilom i udario u bankinu, nakon čega je u njih udario automobil iz suprotnog pravca, što je prouzrokovalo slijetanje.

Nezvanično saznajemo, na mjestu tragedije poginuo je Adilović, dok je Tarakčija preminuo u bolnicu dok su ljekari pokušavali spasiti njegov život.

Vijest o ovom tragičnom događaju objavio je i Rešad Lendo, sekretar muftijstva travničkog i profesor u Elči Ibrahim-pašinoj medresi na svom Facebook profilu.

(Avaz/Saff)

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Biljana Plavšić: “Klinton i Alija su imali dogovor po kojem je Srebrenica pala, a Naser “maknut” mjesec dana kako bi se plan realizovao”!

Dokazani neprijatelj Bosne i muslimana, Biljana Plavšić haška optuženica i predsjednica genocidne tvorevine Republike Srpske …

error: Oo !!