Neka znate ubuduće! Ovo je lažni hafiz Senad Brkić, čime se bavi i šta sve radi:

U ovom vremenu raširila se pojava koja nije bila toliko raširena i javna ni u jednom prethodnom vremenu minulih stoljeća povijesti islama i muslimana. To je pojava specijalista za liječenje Kur’anom (rukjom). Osobe koje imaju psihičke, porodične ili neke druge probleme nerijetko podliježu ovoj vrsti lječenja kur’anskim ajetima. Neki ljudi budu izliječeni dok na neke druge njihovo liječenje ne djeluje.

Muslimani vjeruju da je Kur’an uputa i lijek shodno riječima Uzvišenog: … „Reci: “On je vjernicima uputstvo i lijek. A oni koji neće da vjeruju – i gluhi su i slijepi, kao da se iz daleka mjesta dozivaju.” Fussilet, 44

„Mi objavljujemo u Kur’anu ono što je lijek i milost vjernicima, a nevjernicima on samo povećava propast.“ Al-Isra, 82

Međutim, postoje oni koji ispravno liječe Kur’anom, pridržavajući se granica šerijata i jasnih uputa od Poslanika s.a.w.s, i oni koji to čine neispravno tako pogoršavajući zdravlje i probleme samog bolesnika.

Kada govorimo o osobama koje neispravno liječe Kur’anom, predvodnik ovog zabludjelog klana s naših prostora je samoprozvani hafiz Senad Brkić.

Naime, prema našim saznanjima, samoprozvani hafiz Senad Brkić je rodom iz Brčkog a trenutno živi u saveznoj američkoj državi Maine u gradu Camden. Otac mu se navodno zove Vlado Brkić, tako da je nejasno da li je Senad zapravo Hrvat koji je konvertit na islam, ili je iz miješanog braka te je kao takav naslijedio vjeru od majke, mada će prije biti da je ovo prvo s obzirom da se i sam Senad u nekoliko navrata nazvao ni manje ni više nego ustašom.

”Hafiz” Senad koji daje sebi za pravo da govori o vjerskim propisima i liječenju Kur’anom, svakom normalnom insanu djeluje kao potpuno poremećena i opsihrena osoba tako da je u njegovim snimcima koje redovno izbacuje na društvene mreže zaista teško shvatiti o čemu uopšte priča, dok svako ko poznje tedžvid može uvidjeti da samoproglašeni ”hafiz” ne zna pravilno izgovarati ni harfove, kao da je učio Kur’an sa transkripcije, tako da se postavlja pitanje, da li je ova osoba uopšte hafiz?

Pored djelovanja na društvenim mrežama, ovaj opsihreni ”hafiz” ima i vlastitu internet stranicu na kojoj vrijeđa hfz. Sulejmana Bugarija, hfz. Fuada Seferagića i njegovog sina hfz. Fatiha Seferagića, prof. Elvedina Pezića, reisa Kavazovića i koga sve ne, kao da ima neki lični problem protiv svih njih. Veoma je teško naći osobu koja za samoproglašenog hafiza nije iz kategorije sektaša, ‘vehabija’, šija ili sufija.

Naime, ovaj ”hafiz” otvoreno u svojim snimcima traži po 800 $ za ”donacije”, odnosno traži bezobraznu sumu novca a on će vam zauvrat nešto naučiti preko snimka i vi ćete to slušati ujutro i navečer pa će vam biti bolje!?! Ko je ovdje lud?

O kakvoj osobi se radi najbolje govori činjenica da je Meku u Medinu nazvao ”centrom šejtana.”

Najžalosnije je to što je ovaj ”hafiz” tokom proteklih godina iznudio ogromne sume novca od mnogobrojnih neukih i naivnih muslimana koji su mislili da će lijek za svoje probleme pronaći na internetu od ovog očitog prevaranta.

Kao što već rekosmo, ovaj opsihreni i retardirani ”hafiz” djeluje na društvenim mrežama, tako da bi vam bili zahvalni ukoliko biste mu prijavili njegovu nakaradnu facebook stranicu i još nakaradniji youtube kanal, koji svakim danom hvala Bogu gubi popularnost i subscribere.

religis.com

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Nevjerojatni Khabib još jednom oduševio borilački svijet!

Khabib Nurmagomedov je nezaustavljiv! UFC-ov prvak u Abu Dhabiju je obranio svoj pojas! > Slijedi …

error: Oo !!