Vučić zahvalio muslimanima: Pokazali ste pravu srž posta

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas Ramazanski bajram reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije i glavnom muftiji Islamske zajednice u toj zemlji.

– Vama i svim vjernicima Islamske zajednice od srca čestitam Ramazanski bajram uz želje za svaki blagoslov od Boga i nagradu za trud i odricanje tokom dugog ramazanskog posta. U vremenima preteških iskušenja za cijeli ljudski rod, u vremenima bolesti, straha i strepnje, svaki se čovjek – više i jače nego ikada – okreće Bogu, porodici, komšijama i onim ljudskim i moralnim vrijednostima kojima svi težimo – naveo je Vučić u čestitki.

Otuda nam dolazi, ističe predsjednik Srbije, i veliki blagoslov u vidu praštanja, solidarnosti, pomaganja, dubokog uvida u to da smo svi braća i da samo zajedno i složno možemo sve da postignemo, sve da pobijedimo.

– Hvala vam što ste svojim komšijama i sugrađanima nesebično pomagali tokom nevolje koja je zadesila i našu zemlju, što niste zaboravili potrebite, one koji su bolesni i one koji nemaju, što ste na pravi način ponovo pokazali šta je prava srž samazanskog posta i islama kao religije koja njeguje najveće ljudske i moralne vrijednosti – naveo je Vučić.

bhdijaspora

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Otac četvero djece kojima je majka umrla, mora u zatvor zbog sječe šume. “Gdje ću smjestiti djecu dok to ne odslužim?!”

Samohrani otac četvero djece Elvedin Ahmetović iz Grabovaca kod Velike Kladuše, kojem je supruga Indira …

error: Oo !!