NEVJEROVATNA PRIČA: Anes Bostandžić, mladić kojeg je Kur’an spasio invalidskih kolica

Mjesec ramazan je mjesec oprosta, pokajanja i ibadeta. Ovo je mjesec kada se ljudi više nego ikada vraćaju Uzvišenom Allahu dž.š. i dovama mole za Njegovu milost i oprost.

Da nam je veza sa Gospodarom potrebna i tokom cijele godine, čitavog života, govori i priča porodice Bostandžić.

Brojna iskušenja tokom života dokaz su čovjekove nemoći pred Gospodarom. Jedno veliko iskušenje postavljeno je i pred Samira Bostandžića i njegovu porodicu, koja je gostovala u ramazanskom programu Televizije Visoko.

Otac Samir Bostandžić zajedno sa sinom Anesom i prijateljem Bojanom Filipovićem u programu Televizije Visoko ispričali su svoju dirljivu životnu priču, prekretnicu njihovog života kao i nastanka knjige „Šampion sam, jer ne odustajem“, knjige koja govori o najhrabrijem dječaku i njegovoj životnoj borbi.

Momenat koji je napravio prekretnicu u svemu ovome je dolazak mog prijatelja hafiza koji mi je u razgovoru rekao: ‘Samire, prošao si taj medicinski dio koji je trebao, ja bih ti nešto preporučio, ukoliko bi me želio poslušati, Allah dž.š. je dao Kur’an kao lijek i spas za one koji vjeruju. Ja mislim da bi lijek za Anesa trebali potražiti u u časnom Kur’anu i moliti Gospodara da usliši dove kako bi Anes ozdravio.’ Naravno poslušao sam ga i nisam se nikad pokajao. Hvala Allahu dž.š. u Kur’anu smo pronašli lijek – sa suzama u očima rekao je Samir za visoko-rtv.ba.

Ova knjiga je vid zahvale za sve ljude koji su bili uz ovu porodicu. Ovo je Samirov poklon za sve one koji vjeruju da je spas u vjeri i Božijem određenju.

Nakon velike borbe, Anes je ozdravio. Opet se vratio karate sportu, opet je odličan učenik, kakav je uvijek i bio.

Hayat

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Poslanik a.s. nam je davno otkrio kako da se sačuvamo teških bolesti kao što je ova danas

Kako se sačuvati od teških zaraznih bolesti U stvari ono što nam je preporučio naš …

error: Oo !!