DŽEMAL BOŠNJAK PROTIV VELJKA RAŽNATOVIĆA: ARKANOV SIN NIJE SVJESTAN ŠTA ĆE GA SNAĆI

Većina misli da je bokser iz Srbije nedorastao. Arkanov sin protiv Bošnjaka…

Sve su češće priče o eventualnom meču Veljka Ražnatovića i Džemala Bošnjaka. Ipak, oni koji se razumiju u boks smatraju da Veljko ne bi imao nikakve šanse i da je Bošnjak jednostavno nekoliko nivoa iznad u odnosu na Arkanovog sina.

Džemal Bošnjak je dokazano ime na profesionalnoj bokserskoj sceni, bh. bokser do sada u profi karijeri ima omjer 4-2, radi naporno u tišini i šuti.

Sa druge strane je sin ratnog zločinca Arkana i srpske pjevačice Svetlane Cece Ražnatović, Veljko Ražnatović. Momak oko kojeg se pravi pompa iza sebe ima tim koji mu pažlivo bira protivnike koje će mu izvesti u ring.

Dovoljno je pogledati profil njihovih dosadašnjih protivnika da mnogo toga bude jasno:

Bošnjak je u posljedna tri meča imao okršaje s borcima koji su ostvarili zajedno 29 pobjeda i jedan poraz, sa druge strane Ražnatovićeva tri zadnja protivnika ukupno imaju 34 pobjede i 53 poraza. Zadnji protivnik koji je “legao” u Banjoj Luci ima omjer 18:26.

Iako je prilično jasno šta bi se desilo u slučaju okršaja ova dva boksera, možda i konačna potvrda ishoda eventualnog meča je došla sa Facebook grupe iz Beograda koja se bavi boksom (BBG).

Većina komenara kaže da bi Arkanov nasljednik bio bez šansi, neki nisu propustili napomenuti kako gradi karijeru Ražnatović, a tek mali dio misli da bi on imao šanse.

Jedan radi u tišini i šuti, oko drugog se pravi velika pompa. Ovaj prvi, Džemal Bošnjak ne bira protivnike, i profesionalnoj bokserskoj karijeri ima omjer 4-2. Sa druge strane je Veljko Ražnatović, inače sin ratnog zločinca Arkana i srbijanske pjevačice Svetlane Ražnatović, ima iza sebe tim koji pomno bira koga će mu izvesti u ring. Tako Arkanov nasljednik ima 8:0 u profi ringu.

Samo par podataka je dovoljno da sve bude jasno ko je od ove dvojice kruzeraša na kojem nivou. Bošnjak je u posljedna tri meča imao okršaje s borcima koji su ostvarili zajedno 29 pobjeda i jedan poraz, sa druge strane Ražnatovićeva tri zadnja protivnika ukupno imaju 34 pobjede i 53 poraza. Zadnji protivnik koji je “legao” u Banjoj Luci ima omjer 18:26.

Iako je sve jasno potvrda šta bi bilo u eventualnom meču došla je na jednoj Facebook grupi iz Beograda (BBG) koja se bavi boksom. Mnogi koji poznaju boks, nemaju nikakve dileme. Većina komenara kaže da bi Arkanov nasljednik bio bez šansi, neki nisu propustili napomenuti kako gradi karijeru Ražnatović, a tek mali dio misli da bi on imao šanse.

Neki od komentara:

Avaz

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Vlasnik Pennyja Mesud Hrbat gradi džamiju Mesudiju u Sarajevu vrijednu 600.000 maraka

Naselje Rječica na području sarajevske općine Novi Grad dobit će džamiju Mesudiju, a investitor projekta …

error: Oo !!