Svjeoci na sudnjem danu

Četiri svjedoka na sudnjem danu (Treći svjedok)

Treći svjedok na Sudnjem danu bit će ove blagodati:

Treći svjedok na Sudnjem danu bit će dijelovi ljudskog tijela, blagodati koje je Allah čovjeku podario: ruke, noge, oči, uši, koža.

Kada čovjek bude stajao pred Allahom i kada njegovi dijelovi tijela počnu otkrivati njegove tajne i govoriti o grijesima koje je počinio, usta ljudska će zapečaćena biti, jer će ruke govoriti i noge će o onome što se radilo svjedočiti.

Rukama i nogama, koje će svjedočiti, pridružit će se i koža, sluh i vid, koji će svjedočiti o svemu onome što su sinovi Ademovi radili.
Ljudi će se prestraviti i začuditi zbog onoga što vide i čuju, pa će povesti razgovor sa svojim kožama i upitati:Zašto svjedočite protiv nas?

To isto će pitati i svoje oči i uši, a onda će dobiti jasan odgovor:“Allah, Koji je dao sposobnost govora svakom biću, obdario je darom govora i nas…” (Fussilet, 21.)

Nakon što tri svjedoka završe svoje svjedočenje na ljudsku korist ili njegovu štetu, tada će četvrti, Glavni Svjedok, Koji je o svemu savršeno obavješten, sinovima Ademovim konačnu presudu dati.

Četvrti svjedok…

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Kako će nas zvati kada preselimo sa ovoga svijeta?

Pročitajte kako će vas zvati kada umrete: -Ne ismijavaj onoga ko u svojoj porodici ima …

error: Oo !!