GOSPOĐA LEŽALA ISPRED DOMA ZDRAVLJA, NIKO JOJ NIJE HTIO POMOĆI: DOM ZDRAVLJA OBJASNIO ŠTA SE DESILO

Foto: crna-hronika.infoNakon što je portal Crna-Hronika jučer objavio priču o navodnoj drami ispred zdrsvatvsne ustanove u bosanskom gradu, javili su se i ispred JZU Dom zdravlja Živinice, kako bi javnosti iznijeli svoju stranu priče.

“Starija ženska osoba, ležala je ispred ulaznih vrata Doma zdravlja, a niko joj nije htio ukazati pomoć. Dok nisu vidjeli da sam počeo snimati za vas video, onda su prvo mene otjerali, pa onda tek ukazali pomoć gospođi…”, dio je teksta koji je jučer objavio spomenuti portal.

Reakciju JZU Dom zdravlja Živinice, prenosimo u cijelosti:

– Na Vašoj web stranici www.crna-hronika.info, dana 02.04.2020. godine, objavljen je prilog pod naslovom “(FOTO+VIDEO) DRAMA ISPRED DOMA ZDRAVLJA U ŽIVINICAMA” koji ste podijelili na Vašoj Facebook stranici. Fotografije i video zapis, snimljen od Vama poznatog lica, popraćen je tekstom u kojem su navedene neistinite i uvredljive informacije kojima se narušava ugled i integritet zdravstvenih radnika i JZU Dom zdravlja Živinice, kao i zloupotreba starije ženske osobe, kako je oslovljavate u tekstu.

Naime, ova pacijentica je hronični bolesnik, dobro poznata našim uposlenicima jer se skoro svakodnevno javlja kako u nadležnu ambulantu u G. Živinicama, tako i u Službu hitne medicinske pomoći, i nikada zbog stanja koje bi zahtijevalo hitnu medicinsku intervenciju. Činjenica je da je zatečena kako leži pored ulaza na jedan od punktova Doma zdravlja koji su uspostavljeni zbog kontrole ulaska svih osoba u cilju prevencije infekcije koronavirusom, a sve u skladu s propisanim procedurama od strane nedležnih institucija. Međutim, istovremeno je ova osoba poznata javnosti kao osoba ograničenih uvjeta za život, koja se svakodnevno bez određenog cilja kreće do različitih institucija grada Živinice, tržnih centara, parkova i često bude zatečena da leži na javnim mjestima.

Starija ženska osoba, kako je oslovljavate u tekstu, je uredno pregledana i zbrinuta u JZU Dom zdravlja Živinice, te ističemo da se radi o osobi čije zdravstveno stanje nije zahtijevalo hitnu intervenciju.

Kada su od pripadnice CK koja je bila u prolazu (djevojka u crvenoj uniformi sa snimka) doznali da žena leži na pločniku, osoblje naše Ustanove odmah je, brzim izlaskom većeg broja zdravstvenih radnika (što se vidi na snimku), istu uvelo u prostorije Ustanove kako bi se provjerilo zdravstveno stanje i pružila adekvatna usluga – navode ispred Doma zdravlja i zaključuju:

– U cijelosti demantujemo navedeni tekst, prije svega naslov koji je tendenciozan, jer ste istim imali namjeru stvoriti skandal bez prethodno provjerenih činjenica.

Ovom prilikom obavještavamo kompletno stanovništvo grada Živinice da je JZU Dom zdravlja Živinice uvijek bilo, da je sada i da će ubuduće biti uvijek na usluzi svima njima.

S poštovanjem,

JZU Dom zdravlja Živinice

Primarijus prof.dr.sc. Esed Omerović, dr.med.

(Doznajemo.com)

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Azerbejdžanska vojska oslobodila još 21 selo od Armenaca. Vojnici u mesdžidu, ispred mihraba zatekli svinje / Video

Azerbejdžanska vojska oslobodila je još 21 selo i jedno naselje od armenskih snaga, objavio je …

error: Oo !!