Poslanikova medicina: Koliko je opasno samo deset sekundi jednog poljupca od nevjenčane osobe?

Pet bolesti koje možete dobiti u samo 10 sekundi ako se ljubite sa nezakonitim supružnikom

Deset sekundi jednog poljupca može biti jako opasno. Iako nam se to čini kratkim, za to vrijeme moguće je prenijeti čak 80 miliona bakterija.

Najčešće bolesti su:
1. Respiratorni virusi
Putem poljupca možete se zaraziti prehladom, gripom, zaušnjacima… Sve bolesti koje se prenose kašljanjem, kihanjem i dodirivanjem moguće je prenijeti i poljupcem.

2. Mononukleoza
Ne zove se bezveze „bolešću ljubljenja“. Najčešće je uzrokuje Epstein-Barr virus, a simptomi su slični gripi. Najčešće obolijevaju mladi između 15. i 30 godine života.

3. Herpes simplex 1
Oralni herpes koji izaziva infekciju usnica, usta i lica, prenosi se poljupcem, hranom, pićem, kašljanjem i kihanjem.

4. Citomegalovirus
Riječ je o virusu iz porodice herpesa, s kojim se naše tijelo bez problema bori pa ni ne znamo da smo zaraženi. Simptomi su temperatura umor i bol u mišićima, a u težim slučajevima napadi, upala pluća, encefalitis i problemi s vidom, piše “Index“…

5. Streptokok grupe A
Može ga se liječiti antibioticima, a ako mu ne pridodamo pažnju dovodi do upale pluća!

Neko će reći da se mogu ove bolesti dobiti i kad se ljubi zakoniti legalni supružnik. Odgovor je DA, ali u manjoj mjeri, jer se u ajetu koji se citira (kada se obavlja čin šeriatskog vjenčanja) u dovi supružnika kaže: „I među njima samilost i ljubav dao“ – tj međusobno ih učinio imunim i na boleste, kako fizičke tako i one duševne.
Sama činjenica da su svi anketirani ispitanici koji su prijavljivali ovu bolest bili u nezakonitoj „vezi“ dovoljno govori o tome koju populaciju ove bolesti najviše napadaju.

Literatura: „Poslanikova medicina“

Pliva zdravlje

Podijelite ovaj članak
error: Oo !!