NASA riješila misteriju Bermudskog trougla? Ranije ovo nismo primjećivali (Islamski stav) VIDEO

„Iblisovo prijestolje se nalazi na moru“ Islam upozorava: Ne zadržavajte se na ovim mjestima!

Uz vašu dozvolu, ja bih se na ovom mjestu fokusirao na jedan sasvim drugačiji aspekt ovog pitanja. Naš Poslanik kaže: „Iblisovo prijestolje se nalazi iznad mora.“ S obzirom da se ovdje „more“ spominje u konkretnom smislu, ova izjava bi se mogla protumačiti kao neko određeno more, tako da bi se za određena mora na zemaljskoj kugli mogao iskoristiti epitet „Iblisovog prijestolja“. Iz tog razloga, džini i šejtanski podanici vladaju tim područjem, pri čemu ometaju rad elektronskih sprava na avionima i brodovima, i čine da oni tonu u tom području. S druge strane, ako uzmemo u obzir da su džini i šejtani stvoreni od plamena nara (vatre), oni mogu poremetiti rad elektronskih sprava, kao da su izložene direktnoj sunčevoj radijaciji.

Poslanik nas isto tako upozorava: „Ne zadržavajte sa na mjestima gdje su uništeni neki narodi. I kada svratite, pustite suzu“ , što u prijevodu znači „kada dođete na ta mjesta uništenja, stupite u kontakt sa Allahom i stavite se pod Božiju zaštitu, kako vas ne bi snašlo ono što je snašlo njih.“ Iz ovog hadisa se mogu prepoznati mjesta kao što su Sodoma i Gomora, zatim događaji koji su snašli narode Ad i Semud, kao i nestanak Atlantide (ukoliko je to tačno), gdje je Uzvišeni Gospodar uništio narode koji su ušli u kufr i pobunili se protiv Njega. Ta mjesta su kasnije postala šejtansko prijestolje.

U svojoj knjizi El-Megazi Ibn-Ishak govori o temi podizanja i polijetanja, pa kaže: „Poslanik je na putu za Tebuk rekao: ‘Kada pođete u Tebuk, ni slučajno nemojte piti tamošnju vodu, niti izlaziti vani, ukoliko ja nisam tu. Ne svraćajte ni na mjesto gdje je tamošnji narod uništen.’ No, dva čovjeka nisu poslušala taj savjet i otišli su na mjesto gdje je živio narod koji je uništen. Jednog od njih je snašla jaka oluja i bacila ga daleko odatle, a druga osoba je nestala i nikad je nisu pronašli.“

Ovo nam pokazuje da se pitanje „nestajanja“ ponavlja još od davnina. Ukoliko stvari postavimo na taj način, onda možemo reći da su mjesta na kojima žive grešni narodi postala prijestolje šejtana. Iako su takvi narodi nekad u prošlosti uništeni, bit će da postoji mogućnost da i oni koji prođu tim prokletim mjestima dožive neku vrstu nesreće.

Dakle, ova pojava se može objasniti prljavim dušama, džinima i šejtanima…

Bermudski trougao, takođe poznat kao Đavolji trougao, je region u Sjevernom Atlantskom okeanu gde je misterionzno nestalo više aviona i brodova.
Popularna kultura pripisivala je različite nestanke paranormalnim aktivnostima ili čak nekakvom kolosalnom morskom čudovištu, ali NASA je možda pronašla odgovor na viševjekovno pitanje.

NASA-in Terra Modis satelit kreće se oko 450 milja iznad Sjevernog Atlantika. Satelit je snimio obalne oblake, 150 milja od obale Floride, iznad Bahama, kada su meteorolozi uočili nešto čudno.

Analizirajući snimke, primjetili su niz oblaka u obliku šestougla.Raspon heksagona se kreće od 20 do 55 milja i ne bi bio toliko intrigantan, ali ga sama lokacija čini fascinantnim.

Dr Randi Serveni, meteorolog Univerziteta u Arizoni, objasnio je ove anomalije.

Rekao je: “Ovaj satelitski snimak je zaista bizaran, posebno šestougaoni oblik koji formiraju oblaci. Pomoću današnjeg radara, možemo zapravo otkriti stvari koje, prije toga, jednostavno nismo mogli da razumijemo. Ove vrste heksagona nad okeanom su, u suštini, vazdušne bombe.”

Te dodao:

“Oni su formirani pomoću onoga što se naziva mikro-olujni vazduh, eksplozija vazduha koja izlazi s dna oblaka i zatim udara u okean, stvarajući talase koji postaju još veći u interakciji jedni sa drugima”.

Naučnici pretpostavljaju da su ove vazdušne bombe možda dovoljne za prevrtanje čamca ili obaranje aviona. Još jedan satelitski snimak Velike Britanije pomogao je da se objasni šta se događa ispod oblaka.

Odgovor se nalazi na udaljenosti od 4.500 milja, na drugom snimku satelita, snimljenim iznad uzburkanog Sjevernog mora, pored obale Velike Britanije. Pokazuje više heksagona, koji se prostiru na 35.000 kvadratnih milja, otprilike veličine Irske.

Radarski snimak, napravljen istovremeno, otkriva nivoe morskih vjetrova od skoro 100mph. To je dovoljno moćno da stvara talase visoke preko 15 metara.

Naučnici veruju da snažni vjetrovi zabilježeni u Sjevernom moru postoje i ispod šestougaonih oblaka nad Bahamima. Tokom godina, problemi sa kompasom su navedeni kao jedan od glavnih razloga mnogih nestanaka.

Iako su neki smatrali da u tom području mogu da postoje neobične lokalne magnetne anomalije, dokazi za to nisu pronađeni Kompasi imaju prirodne magnetne varijacije u odnosu na magnetne polove, činjenica za koju navigatori znaju vjekovima.

Međutim, javnost možda nije toliko obavještena i misli da postoji nešto misteriozno u tome što se kompas „mijenja“ na prostoru velikom kao što je Bermudski trougao, a što je sasvim prirodna pojava.

Face tv

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

IzlazakSuncaSaZapada

NASA obistinila izlazak Sunca sa Zapada, a evo kako to islam potvrđuje:

Nauka o astronomiji potvrdila da će se zaista desiti izlazak Sunca sa Zapada Nauka o …

error: Oo !!