UjedZmijeUSnu
UjedZmijeUSnu

Ujedi zmija u snu (Ispravno značenje) Na šta aludiraju snovi o zmijama. Koji može biti pokazatelj za onoga ko ih sanja?

Na šta aludiraju snovi o zmijama. Koji može biti pokazatelj za onoga ko ih sanja?

PITANJE: Selam alejkum brate! Ponekad imam mnogo teske snove i izgledaju toliko stvarno da se derem i cuju me u drugoj sobi, i posle toga ne spavam po par dana. Sanjam mrtve ljude koje sam poznavao, zmije kako me ujedaju, kako padam sa nekih visina, ali nikako da padnem, te kako me neko juri – to su mi najgori snovi. Mozes li me posavetovati malo sta i kako da radim? I mozes li mi reci kako znati da je covek opsednut dzinima??

ODGOVOR: AlejkumusSelam! Slava i zahvala pripadaju samo Allahu swt. U odgovoru na svako pitanje govorim o jednom, a to je da se čovjek svojim djelima što više približi Allahu swt, a odmakne od šejtana. Prvi savjet koji ću vama dati bit će isti. Zatim, pred spavanje abdestite i proučite neke zikrove, zaštite (Al-Fatiha, Ajetul-kursijj, po 3x Al-Ihlas, Al-Felek, An-Nas). Ukoliko se dešava da se budite i time prekidate san, a da se isti nastavlja čim ponovo zaspite, u tom slučaju uvijek proučite E`uzu, abdestite, a ako ste u mogućnosti klanjajte dva ili više rekata, a zatim ponovo učeći zaštitu zaspite.

U noćima kad ne možete zaspati potrudite se da učite Kur`an što duže. Ako su ovi snovi šejtanova spletka, Allahovom voljom će prestati jer šejtanu je draže da spavate nego da učite Kur`an ili da klanjate. Ako su vaši teški snovi rezultat džinskog djelovanja, mogu se desiti dvije stvari.

Prvo, prestat će u potpunosti ili djelomično, ako su džinni koji na takav način ostvaruju djelovanje prema vama slabi. Drugo, u nekoj mjeri će se ti snovi pojačati. Ovo se može desiti ako su džinni jaki pa će pokušati ustrajati u nanošenju vam nepravde, a drugi slučaj je da vas pokušaju prevariti i uplašiti kako bi odustali od noćnog ibadeta. Ne dopustite im da vas prevare. Teški snovi koji su rezultat džinskog djelovanja uvijek dolaze u paketu s nekim drugim stvarima. Ovdje ih niste spomenuli pa ćemo ostati uskraćeni za potpuniji odgovor. Moj savjet je uvijek pojačavanje ibadeta i ibadetom ograničavanja džinskog djelovanja. Ako mislite da nećete ustrajati, tad je bolje da posjetite nekoga ko uči rukju. Kad čovjek pokušava sam riješiti problem ali ne ustraje, džinni se učvrste i njihovi napadi, djelovanje postaju stabilniji. Naravno, situacija se tada pogoršava.

Što se tiče drugog dijela pitanja, jedan od pokazatelja da čovjek ima problema s džinnima mogu biti i teški snovi. Ne znam da li je to kod vas slučaj. U svakom slučaju, znaćete da li je vaš problem uzrokovan džinskim djelovanjem ako ustrajete u prethodno spomenutom. Džinnima će to zasmetati i njihovo djelovanje će se transformisati. Drugi način kako se može testirate džinsko djelovanje je slušanje određenih, unaprijed pripremljenih rukji – ovo nije moja preporuka, jer se tada mogu desiti neke nepredviđene stvari. Uvijek najpametnija opcija kako bi se čovjek uvjerio da li pri sebi ima džinsko djelovanje je posjeta osobi koja liječi Kur`anom. Znali ili ne dešavaju li vam se uznemiravanja džinna, činite dobro i klonite se zla. To je najbolji lijek, najbolje i najjače oružje u borbi protiv džinna.

Na pitanje odgovoro Almin Omerašević
Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Lejletul Miradz mubarek noc

Muslimani u nedjelju (27.02.2022) dočekuju odabranu noć Lejletu-l-Miradž

Šta za muslimane predstavlja ova noć? Noć Lejletu-l-Miradž za pripadnike islama predstavlja noć putovanja poslanika …

error: Oo !!