DŽUMA NAMAZ U PETAK 13. MARTA JE OTKAZANA

Spread the love

Na preporuku Ministarstva zdravstva otkazana džuma. U ovom će slučaju obaviti (klanjati) podne namaz

Objašnjenje 1. Na preporuku Ministarstva zdravstva, donijela je odluku kojom će se otkriti (zabraniti) sva okupljanja u zatvorenim prostorima (sa i preko 100 osoba) zbog širenja virusa Corone donijela je odluku Vlada Republike Austrije. Ovaj se korak koristi s većim smanjenjem širenja ove virusa. Odluka se odnosi na sve vjerske zajednice, vrijeme i na islamsku zajednicu (IGGÖ), kao i na sve njezine džamije i džemate bez izuzetka.

Objašnjenje 2. Svi članovi džemata, koji će ponovno raditi džumu namaz petkom, u ovom će slučaju obaviti (klanjati) podne namaz. Poslanik alejhisselam dozvolio je da se odgodi džuma namaz (tj. Da se odabere džume namaza klana podne namaz) što je dovedeno u pitanje zdravlja vjernika ili sigurnosti.

Objašnjene 3. Dnevni namazi će se i dalje klanjati kao i sada u prostorijama džemata. Mektebska nastava će se održavati subotom i nedjeljom kao i do sada. Učenje Kur’ana napamet će se održavati od ponedjeljka do četvrtka kao i do sada. Sufara i čitanje Kur’ana će se održavati u istim terminima kao i do sada.

Odbor džemata IKC GHB.

Jeste li ovo pročitali?

Žalosno! Pogledajte kako neki šeici u Emiratima kite zlatom ‘kućne’ ljubimce – pse

Spread the loveU Emiratima pse kite zlatom, a u Africi muslimanska djeca umiru od gladi …

error: Oo !!