Iblis samo kad bi na tren zaspao čitav dunjaluk bi odahnuo

Iblis samo kad bi na tren zaspao čitav dunjluk bi odahnuo, ali…on nikada ne spava i njegova funkcija je da odvrača i navigava do te mjere da je konačni njegov cilj da pokjafiri insana kako stoji u Kur,anu:“Slični su šejtanu kada kažu insanu:“ Budi nevjernik!“ Pa kad on postane nevjernik onda on rekne:“ Ja se tebe odričem ti se mene ne tičeš, ja se bojim Allaha , Gospodara svjetova.“(Hašr,16.)

U tefsiru ovog ajeta stoji da se radi o jednom pobožnjaku koga je šejtan prvo naveo da popije, pa onda zinaluk učini da bi na kraju ubio to dijete koje se rodilo sa tom ženom, a onda kad su brača te žene saznali pravu istinu htjeli su da ga ubiju, a u tom procesu dolazi Iblis kao spasioc pod uslovom da njemu sedždu učini i da se tako pokjafiri, i tamam kad je sve to učinio šejtan ga je na cjedilu ostavio. Eto tako mnoge je prevario, pa nam Allah daje lekciju kako bi izvulki pouku.

Zanimljivo, da se Iblis boji Allaha,dž.š., a još je čudnije da je njega Allah prokleo, ne što nije Allaha priznao, već što nije na sedždu pao. Sad zamisli da je insan i šejtana protirao, iako, će zajedno u Džehennemu biti, jer ne padati na sedždu znači nepokoran biti i kafir postati.

Pripovijeda se kako je šejtan i neki baraba, musliman, vazdan zajedno putovali da bi ga na kraju šejtan napustio i rekao:“ Ti si gori od mene, ja jednom na sedždu nisam pao i zauvijek proklet postao, a ti evo vazdan sa mnom, a nijednog namaza nisi klanjao.“

IZ KNJIGE: “Allahove poruke i granice” – Hfz. Husejn Čajlaković

Cijena knjige sa dostavom: 20 KM

Podatke slati na email: knjigaljubavi.com@gmail.com ili 061/563-453

Podijeli

Jeste li ovo pročitali?

KOJE SU POSLJEDICE NEREDOVNOG MIJENJANJA POSTELJINE? KOLIKO SEDMIČNO MORATE MIJENJATI POSTELJINU?

Četiri razloga koja će vas natjerati da posteljinu ubuduće češće perete: Veoma učinkovit metod za …

error: Oo !!