Svestenik Aleksandar Mladjenovic
SvestenikAleksandarMladjenovic

U medijima glumi da je za suživot: Srebrenički sveštenik predvodio kolonu koja je šenlučila uz četničke pjesme (Video)

Pogledajte kako je sveštenik Mlađenović prije mjesec dana glumio suživot sa hodžom i fratrom

Tokom obilježavanja Badnje večeri u nedjelju navečer u Srebrenici okupljena grupa je ispred kuće lokalnog načelnika Mladena Grujičića pjevala četničku pjesmu „U mog đeda brada je do pasa.“ Tu grupu, odnosno kolonu predvodio je lokalni pravoslavni sveštenik Aleksandar Mlađenović koji je sa posebnim zanosom pjevao o Kosovu i pozdravljao kosovske Srbe iz “srpske Srebrenice”.

U potpisu ove fotografije navodi se sljedeće: Danas je u Srebrenici nastala fotografija koja simoblizuje onaj bolji i ljepši dio svakodnevnice koji rijetko vidimo u medijima. U redovnim aktivnotima misije OSCE-a u Srebrenici su učenici obišli sve vjerske bogomolje koje postoje u ovoj opštini. Učenici su obišli katoličku i pravolavnu crkvu, ali i džamiju. Bogatstvo različitosti i dovoljan prostor na ovom tlu vidljivi su sa fotografije.

Na fotografiji se nalaze službenici sve tri vjerske zajednice u Srebrenici Ahmed ef.Hrustanović imam Medžlisa IZ Srebrenica, sveštenik katoličke crkve Fra Joso Oršolić i sveštenik Srpske pravoslavne crkve u Srebrenici Aleksandar Mlađenović.

Aleksandar Mlađenović je sklon ovakvim licemjernim aktivnostima. A onda se desi Badnje veče i on se pokaže u pravom četničkom liku.

Saff

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Nevjerojatni Khabib još jednom oduševio borilački svijet!

Khabib Nurmagomedov je nezaustavljiv! UFC-ov prvak u Abu Dhabiju je obranio svoj pojas! > Slijedi …

error: Oo !!