Supruznici Posuda Cvijeca
SupruzniciPosudaCvijeca

Supružnici se odjednom razboljeli a sve zbog onoga što se nalazilo u posudi cvijeća

Trenutak kada džinn viđe nije mogao izdržati učenje, pa se sam pojavio…

Imao sam nedavno neobičan slučaj, učeći rukju jednom bračnom paru. Vjernici su, zrelih godina, mašaAllah, i dobrostojeći, dakle imućni. Naglo su se oboje razboljeli pa su se različite bolesti vukle godinama: jedna tamam prestane – druga se javi!

Nakon nekoliko rukji, padne u bandak jedno od njih dvoje pa se javi džin, izvršioc sihra! Pitao sam ga, (jer se radilo o simptomima sihra) gdje se nalazi sihr a on je rukom pokazao u ćošak moderno namještenog stana, gdje se nakazila velika posuda sa cvijećem. To je ona vrsta kućnog cvijeća u velikim glinenim vazana koje raste do plafona i koje bude pola života i kući ili u stanu.

Nejse, džin je “propjev’o” i ispostavilo se, da su najbolji prijatelji, tj., žena najboljeg prijatelja je donijela napravljen sihr u maloj flašicu na mrtvačku vodu (vodu kojom se gasule umrli) i na krv i to sve posula u zemlju ovog cvjeta dok je domaćica pravila kahvu u drugoj sobi (kuhinji).

Subhanallah! Iz zavidnosti (Allah swt kaže u suri Beqari: “Haseden min ‘indi enfusihim – iz zavidnosti iz njihovih grudi” – Ovo je ujedno odgovor na hiljade pitanja, zašto neko pravi sihr!?)

Helem, cvijeće je uništeno a i pakosna prijateljica je priznala svoju podlost; njena kazna je Džehennem, ako Allah swt ne presudi drugačije. Prijateljstvo, građeno desetak godina, je puklo a opsihreni su se još više zbližili i sebi i Allahu swt, čak su iza ovog obavili i hadždž. Elhamdulillah.

Allah swt u suri Tawbi nam preporučuje koji su nam najbolji prijatelji:

A vjernici i vjernice su prijatelji jedni drugima: traže da se čine dobra djela, a od nevaljalih odvraćaju, i molitvu obavljaju i zekat daju, i Allahu i Poslaniku Njegovu se pokoravaju. To su oni kojima će se Allah, sigurno, smilovati. – Allah je doista silan i mudar.

Ovo neka bude pouka onima koji za prisne prijatelje uzimaju one koji se Allaha swt ne boje i ne stide; takvi su spremni uništiti živote dragih prijatelja a sutra će nam biti i otvoreni neprijatelji, na danu Sudnjemu!

Tog Dana će oni koji su jedni drugima bili prijatelji postati neprijatelji, samo to neće biti oni koji su se Allaha bojali i grijeha klonili!

(Kur’an, Zukhruf, 67)

Piše: hfz. Fuad Seferagić

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Lejletul Miradz mubarek noc

Muslimani u nedjelju (27.02.2022) dočekuju odabranu noć Lejletu-l-Miradž

Šta za muslimane predstavlja ova noć? Noć Lejletu-l-Miradž za pripadnike islama predstavlja noć putovanja poslanika …

error: Oo !!