HocemoLiOvo Dozvoliti
HocemoLiOvo Dozvoliti

Draga braćo muslimani, hoćemo li dozvoliti ovo 15. Avgusta?

U povodu obilježavanja godišnjice pogibije šehida izeta Nanića

Tokom jula i augusta 1992. godine tinejdzeri i momci u ranim dvadesetim su bili okosnica novoformiranih brigada u Bosanskoj krajini i svojim životima branili Krajinu – Bužim, Cazin, Bihać, V. Kladušu, Bos. Krupu,…

Tokom istih mjeseci 2021. godine nakon ublažavanja mjera zbog KORONE, tinejdžeri, djevojke i momci u ranim dvadesetim su okosnica prisutnih na koncertima u diskotekama i birtijama širom Bosanske krajine.

U julu i augustu našoj omladini pjevaju Aca Lukas, Đani, Darko Lazić, Maya Berović, Saša Marić, Saša Kovačević, Djogani, MC Stojan, Mile kitić, Sladja Alegro, Robert Bijelić, Cvija, Vuk Mob, Teodora,…

5. augusta, na dan pogibije generala rahmetli Izeta Nanića, omladina jednog krajiškog grada se zahvalila Bužimljanima na informaciji da će se izgfraditi muzej za pripadnike 505. viteške brigade.

Ali, poražavajuće je da u drugim dijelovima BiH, pa čak i obližnjeg Cazina, gostuju kojekakvi nadripjevači, kojima je adresa stanovanja u Srbiji, a 15. avgusta se završavaju Slobodarski dani viteškog grada Bužima. Ne dozvolimo da bar na taj datum NE IDEMO na koncerte ovih nadripjevača!

Kad kazem nadripjevace mislim striktno na ove gore nabrojane i njima sličnim…

Unaprijed hvala!

O političari, o kantonalni zastupnici i ministri, o imami, o rektori, o dekani, o profesori, o direktori, o učitelji, o zlatni ljiljani, o demobilisani borci, o roditelji, o svi mi….. ovo je vaš i naš poraz, naša nepriznata kapitulacija.

Samo nemojte i nemojmo zaboraviti da će tamo biti vaša i naša djeca.

Ovo su imena gostijućih pjevača iz tri krajiška grada. Smučilo mi se da tražim ko pjeva u ostalim.

Rekao bih sram nas bilo, ali kakva fajda od toga.

Sabahuddin Sijamhodzic

obrada: religis

Podijelite ovaj članak
error: Oo !!