Uprkos autizmu, 16-godišnjak hafiz Kur’ana

In Kur'an i Hadis, Vjerovanje (Akaid)
Mladi Hafiz Autizam

Dobio diplomu o položenom ispitu hifza

Uprkos autizmu, tinejdžer iz Turske Ozan Memis naučio je Kur’an napamet i od Muftijstva u Samsunu dobio diplomu o položenom ispitu hifza.

Zbog problema s govorom, 16-godišnjem Memisu je autizam dijagnosticiran kada je bio dvogodišnjak, a specijalnu školu pohađa ponajviše uz pomoć majke Vede Turan.

Memiš je ispit hifza položio u januaru ove godine, a njegova majka Veda Turan je kazala da je u ranom djetinjstvu pokazao interes za učenje Kur’ana i to inspirisan naninim učenjem.

Tokom pohađanja nastave u školi za rehabilitaciju, Memis je naučio i vješto da se koristi računarom, prenosi Anadolija.

“Ozan je naučio napamet Kur’an već sa devet godina. Moje dijete pokazuje i veliki interes za učenje stranih jezika i uči posredstvom interneta“, kazala je Veda Turan.

Naglasivši da njen sin nije bolesno, već posebno dijete, Veda Turan je kazala da njegovi uspjesi iznenađuju i raduju sve oko njega.

“Dosta vremena provodi u džamiji. Kao mali se dva puta izgubio i našli smo ga upravo u džamiji. Zahvaljujući Muftijstvu, Ozan pohađa i specijalnu mektebsku nastavu”, kazala je Veda Turan.

Želja marljivog dječaka Ozana je da studira islamske nauke i bude inspiracija mladima koji su suočeni s poteškoćama u razvoju.

You may also read!

Noc Lejletul Berat

Uskoro nam stiže mubarek noć. Noć u kojoj Uzvišeni Allah određuje ljudske sudbine, živote i NAFAKU

Muslimani širom svijeta 19. aprila obilježavaju jednu od četiri odabrane mubarek noći. Mubarek noć Lejletu-l-berat doživljava se kao vijesnik nadolazaćeg

Read More...
Predznaci Sudnjeg Dana

Subhanallah! Hadis koji govori da će se desiti ove stvari u vezi žena, govora životinja, pojavi mobitela…

Životinje će govoriti... Imam Ahmed prenosi od Ebu-Se’ida ei-Hudrija, r. a. , da je kazao: “Vuk je napao ovcu i

Read More...
Priprema Za mjesec Ramazan

Kako se pripremiti za odabrani mjesec – Ramazan?

Blagoslovljeni mjesec ramazan je na vratima Allahov Poslanik je rekao: „Kada dođe ramazan, kapije milosti se otvaraju, a kapije

Read More...

Mobile Sliding Menu

error: Oo !!