Subhanallah! Hadis koji govori da će se desiti ove stvari u vezi žena, govora životinja, pojavi mobitela…

In Sudnji Dan, Život poslije smrti
Predznaci Sudnjeg Dana

Životinje će govoriti…

Imam Ahmed prenosi od Ebu-Se’ida ei-Hudrija, r. a. , da je kazao: “Vuk je napao ovcu i odvukao je, ali ga je pastir stigao i oteo je od njega. Vuk je sjeo i rekao: ‘Zar te nije strah Allaha? Kako mi možeš oteti ono što mi je Allah dao kao sredstvo za preživljavanje?’ Pastir je rekao: ‘Kakvo je ovo čudo? Vuk govori kao čovjek!?’ Na to mu reče vuk: ‘ Hoćeš li da ti kažem nešto što je uistinu još čudnije?

Muhammed, sallallahu ‘alejhi ve sellem, u Medini govori ljudima o događajima iz prijašnjih vremena.’ Pastir dođe sa svojim ovcama do ulaza u Međinu, ostavi ovce van Medine, a zatim ode do Allahovog Poslanika, sallallahu ‘alejhi ve sellem, i ispriča mu za vuka. Allahov Poslanik, sallallahu ‘alejhi ve sellem, zatraži od nekoga da pozove ljude i kaže im: ‘Zajednički namaz! ‘ Zatim Allahov Poslanik, sallallahu ‘alejhi ve sellem, izađe i reče pastiru: ‘ Ispričaj im (šta se desilo sa vukom) .’ Pastir okupljenim ljudima ispriča šta se desilo sa vukom. Allahov Poslanik, sallallahu ‘alejhi ve sellem, reče: ‘On je istinu rekao.

Tako mi Onoga u Čijoj je Ruci moja duša, čas (Sudnj i dan) neće nastupiti sve dok divlje životinje ne budu govorile ljudima, ljudi ne budu razgovarali sa vrhovima svojih bičeva i pertli i dok im ove stvari ne budu govorile šta su im žene radile nakon što su oni otišli od njih.’“

Zabilježeno kod imama Ahmeda u njegovu Musnedu, 3 /83-84

You may also read!

Lice Musliman

Zbog ova četiri razloga bi se trebalo razvedriti lice svakog muslimana:

Mnogo je razloga zbog kojih naša lica treba da budu vedra, vesela i ukrašena osmijehom, osmijehom zadovoljstva i sreće,

Read More...
NagradaOd

Želiš li od Allaha dž. š. nagradu kao da si postio cijelu godinu?

Dolazi nam još jedan dragi gost koji pruža mogućnost svim vjernicima da se oplemene Vjerovjesnik, s.a.v.s., u hadisu veli: "Ko

Read More...
Lezeci Polozaj Ucenje

Smije li se Kur'an učiti u ležećem položaju, naprimjer, u krevetu prije spavanja?

Da li možemo učiti Kur'an u ležećem položaju, budući da po nekima tako ne izražavamo poštovanje prema Svetoj knjizi? ODGOVOR:

Read More...

Mobile Sliding Menu

error: Oo !!