Magarac Pijetao pjev pijetla
Magarac Pijetao

Naučno dokazano i objašnjeno kako horoz (pijetao) vidi meleka, a magarac šejtana i džinna?

Pjev pijetla, odnosno horoza kako ga mi zovemo, je njegova oda radosti zbog prizora kojeg je ugledao

Allahov poslanik Muhammed, a.s., je rekao: ”Ako čujete kukurijekanje pijetla molite Allaha za blagodat, jer su oni vidjeli meleka. A kada čujete revanje magarca, tražite od Uzvišenog Allaha da vas zaštiti od šejtana, jer su oni (magarci) vidjeli šejtana.” Pjev pijetla, odnosno horoza kako ga mi zovemo, je njegova oda radosti zbog prizora kojeg je ugledao. S druge strane, magareće revanje koje, zasiguno, svakoga ko ga čuje uznemiri. Njegov je govor straha od prizora kojeg je vidio. Pijetao može vidjeti meleka a magarac šejtana. Čovjek ne može vidjeti ni meleka ni šejtana.

Ljudski vid slabiji od vida magarca ili pijetla

Iz navedenog hadisa o pijetlu koji vidi meleka i magarcu koji vidi šejtana se razumije da je ljudski vid slabiji od vida magarca i pijetla. To ne znači da je čovjekov vid manjkav. Allah dž.š. nas je, iz Svoje milosti, poštedio prizora iz svijeta džina od kojih nemamo nikakve koristi. Ljudi osobu koja je vidjela ili vidi džine i svijet nevidljivi koji se zove gajb smatraju čudnom i njeno ponašanje ih začuđuje. Allah dž.š. je Svojim stvorenjima darovao čula koja su im potrebna, a poštedio ih od onoga od čega nemaju koristi i što im šteti. Zato su naša čula ograničena.

Naš vid se razlikuje od vida pijetla i magarca.

Naše oko ne može vidjeti ispod ultra-ljubičastih i ultra-crvenih zraka, za razliku od pijetla i magarca čije očne sposobnosti prelaze te granice. Nauka je, nedavno, dokazala da magarac vidi ultra-crvene zrake, tj. zrake od kojih je stvorena vatra, a džini su stvoreni od vatre. Šejtan je od džinske vrste i zato magarci vide džine i šejtane a ne vide meleke.

S druge strane, nauka je, također, otkrila da pijetao vidi ultra-ljubičaste zrake, tj. zrake svjetlosti – nura od kojih su stvoreni meleki. Zato pijetao vidi meleke a ne vidi šejtane. Također, nauka je ustvrdila da kada se spoje ultra-crveni i ultra-ljubičasti zraci, tada se utra-crveni zraci gube i iščezavaju. Prateći ovu naučnu činjenicu da ultra-crveni zraci se gube pojavom ultra-ljubičastih. nastavit ćemo pojašnjenje navedenog hadisa.

Od ultra-crvenih zraka je vatra

A i šejtani su od vatre, dok je od ultra-ljubičastih svjetlost od koje su stvoreni meleki. Ultra-crveni zraci ili vatra, odnosno šejtan se gubi i nestaje pojavom ultra-ljubičastih zraka ili svjetlosti. Odnosno pojavom meleka. U nastavku tumačenja spomenutog hadisa o pijetlu i magarcu. u kojem oni vide meleka ili šejtana ćemo potvrditi njegovu istinost drugim hadisom u kojem je Poslanik, a.s., rekao. ”Šejtani bježe s mjesta na kojima se spominje Allahovo ime.” Tamo gdje se spominje Allah, na tom mjestu su prisutni meleki. Tu, na tom mjestu gdje se spominje Allah. šejtan ne može ostati, jer mu šteti svjetlost, jer se ultra-crveni zraci od kojih je vatra, a i šejtan je od vatre. Gube i nestaju pojavom ultra-ljubičastih zraka od koje je svjetlost, a meleki su od svjetlosti.

orizarenews.com

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Lejletul Miradz mubarek noc

Muslimani u nedjelju (27.02.2022) dočekuju odabranu noć Lejletu-l-Miradž

Šta za muslimane predstavlja ova noć? Noć Lejletu-l-Miradž za pripadnike islama predstavlja noć putovanja poslanika …

error: Oo !!