Ogovaranje Bestidan Govor
OgovaranjeBestidanGovor

Ima osoba kojima je hobi da šire nemoral i bestidne glasine o vjernicima

One koji vole da se o vjernicima šire bestidne glasine čeka teška kazna i na ovome ina onome svijetu; Allah sve zna, a vi ne znate.“ (En-Nur, 19.)

Ima osoba kojima je hobi da šire nemoral i sve što ne valja, poput muha, ali zato takvima neće biti dobro nikada, ni ovdje ni tamo na Ahiretu. Tako Allah kaže, a ja vjerujem više Bogu, nego svim ekspertima svijeta.

Njima sigurno nije dobro, jer širiti smrad i nemoral, nemoguće je da im bude fino. Moze samo da im se pricini kao fino, zato što šejtan uljepšava ono što ne valja, pa trenutno izgleda kao lijepo i ugodno, a na kraju svi budu kao otrovani.

Zanimljivo je kako Allah zavrsava ajet, kad kaze: “Allah zna, a vi ne znate.” Znači, biće na dunjaluku lazi, jer dunjaluk je, upravo, ta kombinacija istine i lazi, ali Allah hoće da nam kaze da samo On zna pravu istinu, a da mi ne znamo. Zato nemoj da nasjedamo i sve što čujemo i procitamo da povjerujemo.

Danas sa ovom tehnikom se laž moze namontirati kao prava istina, jer to mogu raditi oni koji se Allaha ne boje, a naivni im vjeruju.

Ovaj ajet je objavljen, baš povodom Aišine potvore. Postoje ljudi koji uzivaju u lazima kao muha u izmetu. A i to je Boziji projekat života, jer mora neko biti i u izmetu.

Na izvoru spoznaje, Hfz Husejn Čajlaković

Obrada: www.religis.com

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Lejletul Miradz mubarek noc

Muslimani u nedjelju (27.02.2022) dočekuju odabranu noć Lejletu-l-Miradž

Šta za muslimane predstavlja ova noć? Noć Lejletu-l-Miradž za pripadnike islama predstavlja noć putovanja poslanika …

error: Oo !!