Četiri svjedoka na sudnjem danu (Treći svjedok)

In Sudnji Dan, Život poslije smrti
Svjeoci na sudnjem danu

Treći svjedok na Sudnjem danu bit će ove blagodati:

Treći svjedok na Sudnjem danu bit će dijelovi ljudskog tijela, blagodati koje je Allah čovjeku podario: ruke, noge, oči, uši, koža.

Kada čovjek bude stajao pred Allahom i kada njegovi dijelovi tijela počnu otkrivati njegove tajne i govoriti o grijesima koje je počinio, usta ljudska će zapečaćena biti, jer će ruke govoriti i noge će o onome što se radilo svjedočiti.

Rukama i nogama, koje će svjedočiti, pridružit će se i koža, sluh i vid, koji će svjedočiti o svemu onome što su sinovi Ademovi radili.
Ljudi će se prestraviti i začuditi zbog onoga što vide i čuju, pa će povesti razgovor sa svojim kožama i upitati:Zašto svjedočite protiv nas?

To isto će pitati i svoje oči i uši, a onda će dobiti jasan odgovor:“Allah, Koji je dao sposobnost govora svakom biću, obdario je darom govora i nas…” (Fussilet, 21.)

Nakon što tri svjedoka završe svoje svjedočenje na ljudsku korist ili njegovu štetu, tada će četvrti, Glavni Svjedok, Koji je o svemu savršeno obavješten, sinovima Ademovim konačnu presudu dati.

Četvrti svjedok…

You may also read!

dova protiv poplava

Naučite dovu koju je učio Muhammed a.s. protiv poplava

Dova koju je Muhammed, s.a.w.s., učio u zaštiti od velike kiše: اللهم حوالينا ولا علينا اللهم على الأكام و ااظراب و بطون

Read More...
Mladi Hafiz Autizam

Uprkos autizmu, 16-godišnjak hafiz Kur’ana

Dobio diplomu o položenom ispitu hifza Uprkos autizmu, tinejdžer iz Turske Ozan Memis naučio je Kur’an napamet i od

Read More...
Odabir Hajirli Supruge zenidba

Kako odabrati hajirli suprugu

Savjeti mladićima da vode računa prilikom izbora žene Ebu Hurejre, r.a., pripovijeda da je Allahov Poslanik, alejhi sselam, rekao: ”Ženu udaju

Read More...

Mobile Sliding Menu

error: Oo !!