Četiri svjedoka na sudnjem danu (Treći svjedok)

In Sudnji Dan, Život poslije smrti
Svjeoci na sudnjem danu

Treći svjedok na Sudnjem danu bit će ove blagodati:

Treći svjedok na Sudnjem danu bit će dijelovi ljudskog tijela, blagodati koje je Allah čovjeku podario: ruke, noge, oči, uši, koža.

Kada čovjek bude stajao pred Allahom i kada njegovi dijelovi tijela počnu otkrivati njegove tajne i govoriti o grijesima koje je počinio, usta ljudska će zapečaćena biti, jer će ruke govoriti i noge će o onome što se radilo svjedočiti.

Rukama i nogama, koje će svjedočiti, pridružit će se i koža, sluh i vid, koji će svjedočiti o svemu onome što su sinovi Ademovi radili.
Ljudi će se prestraviti i začuditi zbog onoga što vide i čuju, pa će povesti razgovor sa svojim kožama i upitati:Zašto svjedočite protiv nas?

To isto će pitati i svoje oči i uši, a onda će dobiti jasan odgovor:“Allah, Koji je dao sposobnost govora svakom biću, obdario je darom govora i nas…” (Fussilet, 21.)

Nakon što tri svjedoka završe svoje svjedočenje na ljudsku korist ili njegovu štetu, tada će četvrti, Glavni Svjedok, Koji je o svemu savršeno obavješten, sinovima Ademovim konačnu presudu dati.

Četvrti svjedok…

You may also read!

Poklon Auto

Umjesto auta, otac sinu poklonio Kur'an. Sin, ne znajući šta će se poslije desiti ljutito ostavio Kur'an:

O prenaglom sinu koji je diplomirao, i očevoj nagradi Jedan mladic se spremao za dodjelu diplome. Mjesecima vec, divio se

Read More...
Nafaka Kuca

Evo kako da povećate nafaku u vašoj kući (Zapamtite ova djela!)

Savjet od jednog bračnog para Prije tri godine posjetila sam jednu jako dragu prijateljicu poslije njene udaje. Živjeli su u

Read More...
Odlike Petka

Zapamtite! Ovo su odlike dana petka:

Najbolji dan u kome Sunce obasja Zemlju Hvala Allahu, dž.š., Gospodaru svih svjetova, Koji je učinio petak najodabranijim danom u

Read More...

Mobile Sliding Menu

error: Oo !!