Oglasila se mlada Saudijka i objavila nove fotke sa slaninom i mini-suknjicom. Poruka za čitaoce / Foto

In Vijesti
Mlada Saudijka

Mlada Saudijka poručila iz Kanade: Uživam u ‘zabranjenim stvarima’

Otkad je prošle sedmice stigla u Toronto, djevojka se privikava na novi život

Rahaf Mohammed el-Kunun (18), saudijska tinejdžerica koja je dobila azil u Kanadi, uživa u svojoj novostečenoj slobodi.

Prvi put u životu probala je slaninu, a po kafu je otišla u kratkoj suknji.

Rahaf u centar svjetske pažnje došla kad je pobjegla na Tajland tvrdeći kako strahuje da će je porodica ubiti. Tamo se zabarikadirala u hotelsku sobu i govorila da ne želi kući porodici koja je zlostavlja, što su oni opovrgavali.

Otkad je prošle sedmice stigla u Toronto, djevojka se privikava na novi život u kojem može slobodno kupovati odjeću kakvu želi, ali i imati vlastiti mobitel.

Fotografije kanadskog doručka sa slaninom i jajima podijelila je na Snapchatu uz poruku “O, moj Bože, slanina”, a sve je ukrasila srcima i kanadskom zastavom.

Podijelila je i fotografiju svoje jutarnje kafe u “Starbucksu”, na koju je otišla u sivoj suknji dužine iznad koljena, piše “Daily Mail”.

Poruka za čitaoce:

Ovo je dokaz kako neprijatelji islama jedva cekaju da sve ono sto je nalik na muslimansko i vjeru islam, da objave s velikom dozom cinizma. A svi znamo koliko ima ovakvih ili sličnih slučajeva od strane tinejdzera krscana diljem svijeta, pa se niko ne trza da objavljuje. Vjerovatno jer ih je sram. Dakako, i ovo je sramota za jednu muslimanku, ali zeimo poruciti citateljima da uzvisena i cista vjera islam nema nista sa ovim slucajem.

Zna se tacno kakvi su propisi za one koji na ovakav nacin kaljaju ugled muslimana i nanose stetu islamu. Zamolimo uzvisenog Allaha da je okrene na pravi put. Ne ulazi niko u to kakve je odnose imala sa porodicom, kako vec nediji prenose, to je nesto cime se muslimani ne bave, ali zato muslimani mogu uputiti dovu Allahu da joj srce ucvrsti na pravom putu i da bude uzor u drugim zemljama, a ne simbol otpadnistva.

www.religis.com

You may also read!

Poklon Auto

Umjesto auta, otac sinu poklonio Kur'an. Sin, ne znajući šta će se poslije desiti ljutito ostavio Kur'an:

O prenaglom sinu koji je diplomirao, i očevoj nagradi Jedan mladic se spremao za dodjelu diplome. Mjesecima vec, divio se

Read More...
Nafaka Kuca

Evo kako da povećate nafaku u vašoj kući (Zapamtite ova djela!)

Savjet od jednog bračnog para Prije tri godine posjetila sam jednu jako dragu prijateljicu poslije njene udaje. Živjeli su u

Read More...
Odlike Petka

Zapamtite! Ovo su odlike dana petka:

Najbolji dan u kome Sunce obasja Zemlju Hvala Allahu, dž.š., Gospodaru svih svjetova, Koji je učinio petak najodabranijim danom u

Read More...

Mobile Sliding Menu

error: Oo !!