Oglasila se mlada Saudijka i objavila nove fotke sa slaninom i mini-suknjicom. Poruka za čitaoce / Foto

In Vijesti
Mlada Saudijka

Mlada Saudijka poručila iz Kanade: Uživam u ‘zabranjenim stvarima’

Otkad je prošle sedmice stigla u Toronto, djevojka se privikava na novi život

Rahaf Mohammed el-Kunun (18), saudijska tinejdžerica koja je dobila azil u Kanadi, uživa u svojoj novostečenoj slobodi.

Prvi put u životu probala je slaninu, a po kafu je otišla u kratkoj suknji.

Rahaf u centar svjetske pažnje došla kad je pobjegla na Tajland tvrdeći kako strahuje da će je porodica ubiti. Tamo se zabarikadirala u hotelsku sobu i govorila da ne želi kući porodici koja je zlostavlja, što su oni opovrgavali.

Otkad je prošle sedmice stigla u Toronto, djevojka se privikava na novi život u kojem može slobodno kupovati odjeću kakvu želi, ali i imati vlastiti mobitel.

Fotografije kanadskog doručka sa slaninom i jajima podijelila je na Snapchatu uz poruku “O, moj Bože, slanina”, a sve je ukrasila srcima i kanadskom zastavom.

Podijelila je i fotografiju svoje jutarnje kafe u “Starbucksu”, na koju je otišla u sivoj suknji dužine iznad koljena, piše “Daily Mail”.

Poruka za čitaoce:

Ovo je dokaz kako neprijatelji islama jedva cekaju da sve ono sto je nalik na muslimansko i vjeru islam, da objave s velikom dozom cinizma. A svi znamo koliko ima ovakvih ili sličnih slučajeva od strane tinejdzera krscana diljem svijeta, pa se niko ne trza da objavljuje. Vjerovatno jer ih je sram. Dakako, i ovo je sramota za jednu muslimanku, ali zeimo poruciti citateljima da uzvisena i cista vjera islam nema nista sa ovim slucajem.

Zna se tacno kakvi su propisi za one koji na ovakav nacin kaljaju ugled muslimana i nanose stetu islamu. Zamolimo uzvisenog Allaha da je okrene na pravi put. Ne ulazi niko u to kakve je odnose imala sa porodicom, kako vec nediji prenose, to je nesto cime se muslimani ne bave, ali zato muslimani mogu uputiti dovu Allahu da joj srce ucvrsti na pravom putu i da bude uzor u drugim zemljama, a ne simbol otpadnistva.

www.religis.com

You may also read!

dova protiv poplava

Naučite dovu koju je učio Muhammed a.s. protiv poplava

Dova koju je Muhammed, s.a.w.s., učio u zaštiti od velike kiše: اللهم حوالينا ولا علينا اللهم على الأكام و ااظراب و بطون

Read More...
Mladi Hafiz Autizam

Uprkos autizmu, 16-godišnjak hafiz Kur’ana

Dobio diplomu o položenom ispitu hifza Uprkos autizmu, tinejdžer iz Turske Ozan Memis naučio je Kur’an napamet i od

Read More...
Odabir Hajirli Supruge zenidba

Kako odabrati hajirli suprugu

Savjeti mladićima da vode računa prilikom izbora žene Ebu Hurejre, r.a., pripovijeda da je Allahov Poslanik, alejhi sselam, rekao: ”Ženu udaju

Read More...

Mobile Sliding Menu

error: Oo !!