Dova Allah
DovaAllah

Zatražite ovom dovom od Allaha slogu i ljubav u porodici, a da ukloni od vas neslogu i mržnju:

“Allah dž.š. će reći na Sudnjem danu: Gdje su oni koji su se voljeli međusobno

Hvala Ti Allahu, koji Si učinio vjeru najjačom sponom među muslimanima i koji si u časnoj Objavi Kur’anu naredio slogu i ljubav među ljudima, zabranio neslogu, svađu i mržnju. Neka Si slavljen Allahu, koji Si nam uputio ove riječi preko poslanika Muhammeda a.s.:

“Allah dž.š. će reći na Sudnjem danu: Gdje su oni koji su se voljeli međusobno samo radi Allahove veličine. Staviću ih u Svoj hlad, kada nema drugog hlada Osim Moga. Dužan Sam ukazati Svoju ljubav onima koji se vole u Moje ime,koji se pomažu u Moje ime i koji se sastaju u Moje ime.Onima koji se vole u Moje ime daću balkone od svjetla, na kojima će im zavidjeti pejgamberi i šehidi.”

Dragi Allahu, daj da u našim srcima vlada sloga i mir! Allahu, neka bude u mojoj porodici i u porodicama svih muslimana ljubavi i blagostanja! Odstrani od nas neslogu,mržnju i svaku bruku!

Allahu, sačuvaj mi porodicu i sve muslimanske porodice od razdora i svađe i neka je Tvoje blagostanje nad svim muslimanima – Islamske zajednice.

Svemogući Allahu, daj da se radi Tebe slažemo i volimo onako kako si ti rekao u Kur’anu: “Muslimani su svi braća…”. Allahu, neka je Tvoj rahmet i spas na Muhammeda a.s. na njegov časni rod i ashabe!

AMIN!

Novi horizonti

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Poučna priča o ženi koja je “ugostila” tri nepoznata gosta

Jedna žena je pred svojom kućom ugledala tri nepoznata musafira, pa im je rekla: „Vidim …

error: Oo !!