Primjer kako građani poštuju umno-bolesne osobe: Psihički bolesnik po cijeli dan jaše na motki i umišlja da vozi mercedes (Foto)

In Dobročinstvo, Vjera i život
Kadir Mercedes

Za svaku pohvalu – Građani pokazuju da merhamet još uvijek nije umro.

Čovjek sa slike zove se Kadir, a zovu ga Kadir Mercedes. Psihički je bolesnik i po cio dan jaše na motki na koju je zakačio retrovizor i mercedesovu zvijezdu.

Najljepše u cijeloj priči jeste to što je jedan ogromni grad u potpunosti prihvatio Kadirov san o Mercedesu (grad Malatija u Turskoj) .

Kadir stoji na semaforu, parkira svoj “auto” na parkingu, ostali učesnici u saobraćaju daju mu prednost i u potpunosti ga poštuju.

Dakle, cijeli je grad svjestan tog “Mercedesa”! On svoju motku vodi u Mercedesov servis, a majstori mu potpuno ozbiljno govore o kvarovima. Jedan mu je čak ugradio kasetofon, drugi retrovizore, a treći mu “održava” srebrnu zvijezdu…

Pazite sad! Kada se pogriješno parkira ili “prekorači” brzinu, saobraćajna policija mu “piše” kazne, a katkada ga pošalju i na tehnički pregled! Subhanallah, cijela Malatija, zajedno sa Kadirom živi njegovu priču!

Zar nije prijatno čuti da se jedan cijeli grad upravlja prema motki jednog delije i mazluma, i to u vremenu kad se ubijamo i psujemo zbog parkinga i drugih gluposti…

A, umije Kadir i da se naljuti!

Jednom je odvezao svoju “limuzinu” na servis i majstoru je ispričao šta ga muči. Majstor je primio “vozilo” i rekao mu da dodje za dva dana.

Kadir je dosao u servis za dva dana, ali mu je rečeno da auto još nije gotov. Kada je došao narednog dana, majstor mu je opet rekao da nije gotov. Kada je Kadir opet došao i kada mu je majstor rekao da još nije gotov, ljutito mu je rekao:

“Dosta je bilo! Vratite mi auto! Koliko dana idem kući pješke…”

Dobri narod Malatije pokazuje nam da merhamet još uvijek nije umro.

Ključ Dženneta مفتاح الجنة

Čuvajmo svoja dobra djela kao kap vode na dlanu!

You may also read!

dova protiv poplava

Naučite dovu koju je učio Muhammed a.s. protiv poplava

Dova koju je Muhammed, s.a.w.s., učio u zaštiti od velike kiše: اللهم حوالينا ولا علينا اللهم على الأكام و ااظراب و بطون

Read More...
Mladi Hafiz Autizam

Uprkos autizmu, 16-godišnjak hafiz Kur’ana

Dobio diplomu o položenom ispitu hifza Uprkos autizmu, tinejdžer iz Turske Ozan Memis naučio je Kur’an napamet i od

Read More...
Odabir Hajirli Supruge zenidba

Kako odabrati hajirli suprugu

Savjeti mladićima da vode računa prilikom izbora žene Ebu Hurejre, r.a., pripovijeda da je Allahov Poslanik, alejhi sselam, rekao: ”Ženu udaju

Read More...

Mobile Sliding Menu

error: Oo !!