Učeći dovu na noćnom namazu, Allah mi podario izlječenje od teške bolesti

In Dove i zikrovi
DovaNocniNamaz

Nakon što mu je doktor otkrio da se radi o kancerogenom oboljenju, zakazana je operacija…

Dugo vremena osjećao sam tegobe u abdomenu i poslije detaljnih pretraga, rektoskopije i kolonoskopije, 2013. godine dijagnosticirani su mi polipi u debelom crijevu. Tokom razgovora o nalazila, doktor mi je rekao da je to početno kancerogeno oboljenje i zakazali su mi termin za hirurško odstranjivanje malignih stanica.

Međutim, odlučio sam da neću otići na zakazani termin i odustao sam od daljnjeg liječenja. U mjesecu novembru prošle godine, došlo je do velikog pogoršanja mog zdravstvenog stanja i opet sam otišao na pregled gastroenterologu koji je bio zakazan za 15. decembar.

Tada su mi opet zakazali hirurško otklanjanje polipa za 18. mart i dali uputnice da uradim detaljan pregled debelog crijeva. Dok se sve to odvijalo, počeo sam da klanjam nafile svaku noć i da na sedždi molim Allaha da mi podari zdravlje i da me izliječi od bolesti. Na zakazani datum, 18. marta, kad su uradili kolonoskopiju, nalaza je bio začuđujući: debelo crijevo sasvim uredno, a ja sam bio potpuno zdrav. Iako je sa medicinskog stanovišta nemoguće da polipi sami nestanu, jer su to tumori, kod mene se to ipak dogodilo, što je samo jedan od malih dokaza koji ukazuju na postojanje Allaha i na Njegovu apsolutnu moć.

Kad sam 2013. godine saznao da imam kancerogeno oboljenje, ja sam to prihvatio sasvim normalno, bez ikakve tuge ili ljutnje i sam sam sebi rekao da je to Allahova volja. Mnogi koji su bolesni do smrti griješe, ne vjeruju i stide se Allaha, namaz i ne obavljaju niti o vjeri šta znaju, niti hoće da znaju i krivo im je što su bolesni. U svim situacijama, iskušenjima, tegobama, jedini izlaz nalazi se u prepuštanju Allahovoj volji i zadovoljstvu Njegovom odredbom. On je jedini koji može izliječiti i otkliniti bolest, jer On samo kaže “budi” i ono bude.

Tekst poslao Dž. K.

num.com

You may also read!

dova protiv poplava

Naučite dovu koju je učio Muhammed a.s. protiv poplava

Dova koju je Muhammed, s.a.w.s., učio u zaštiti od velike kiše: اللهم حوالينا ولا علينا اللهم على الأكام و ااظراب و بطون

Read More...
Mladi Hafiz Autizam

Uprkos autizmu, 16-godišnjak hafiz Kur’ana

Dobio diplomu o položenom ispitu hifza Uprkos autizmu, tinejdžer iz Turske Ozan Memis naučio je Kur’an napamet i od

Read More...
Odabir Hajirli Supruge zenidba

Kako odabrati hajirli suprugu

Savjeti mladićima da vode računa prilikom izbora žene Ebu Hurejre, r.a., pripovijeda da je Allahov Poslanik, alejhi sselam, rekao: ”Ženu udaju

Read More...

Mobile Sliding Menu

error: Oo !!