Kuca Dzennet Rasprava
KucaDzennetRasprava

Želite li osigurati sebi kuću u Džennetu? Uvjet je učestvovati u raspravi!

Koliko ozbiljno je raspravljanje?

Da li ste znali da vam je zagarantovana kuća u Džennetu onda kada prestanete da se raspravljate (pa čak i kad ste u pravu)?

A šta je tek onda sa ostavljanjem laganja ili da se okitite lijepim ahlakom?Ebu Umama el-Behili, r.a., prenosi da je Poslanik, s.a.v.s., rekao: Garantujem kuću na kraju Dženneta onome ko ostavi raspravu makar bio u pravu, kuću u sredini Dženneta ko ostavi laž i u šali, kuću na vrhu Dženneta, onome ko ima lijep ahlak. (Ebu Davud.

Albani ga je ocijenio hasen hadisom)SubhanAllah, možete misliti da su ovo lagane stvari koje treba uraditi, ali u stvari, ovo su vrlo teške stvari za sprovesti u djelo. Niko ne voli izgubiti u raspravi- naročito ako je u pravu!Što se tiče laganja, čak i vjernici nekada kažu laž u šali. Ahlak je potpuno druga kategorija, jer je Poslanik, s.a.v.s., bio najljepšeg ahlaka i poslat je ljudima ne samo da poziva u Jednoću Stvoritelja, već da bi usavršili svoj ahlak.

Da Allah, s.v.t., podari svakome od nas razumijevanje i da s lakoćom primjenimo ovo u našem svakodnevnom životu. Amin.Nemoj zaboraviti da podijeliš hair!

IslamBosna.ba

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Lejletul Miradz mubarek noc

Muslimani u nedjelju (27.02.2022) dočekuju odabranu noć Lejletu-l-Miradž

Šta za muslimane predstavlja ova noć? Noć Lejletu-l-Miradž za pripadnike islama predstavlja noć putovanja poslanika …

error: Oo !!