Muz Supruga Djevojka
MuzSuprugaDjevojka

Našla sam u garderobi svog muža poruke sa bivšom djevojkom. Imali su i ‘tjelesne’ kontakte. Šta da uradim?

PITANJE: Selam alejkum! Prije izvjesnog vremena slučajno sam u muževoj jakni našla telefon za koji nisam znala. Kad sam ga otvorila i pogledala slike, doživjela sam šok u pravom smislu riječi: vidjela sam slike obnažene žene. Kad sam ga upitala ko je to, rekao mi je da je to neka njegova bivša “djevojka” koju je trebao vjenčati i da u zadnje vrijeme kontaktiraju te da mu je ona poslala te slike, a i on njoj.

Viđali su se i razgovarali na telefon i izgleda da su imali “tjelesne kontakte”! Stupila sam u kontakt s tom ženom i ona mi je sve priznala i potvrdila da su to njene slike.

Mene zanima kakav je šerijatski stav po tom pitanju i šta mi je najbolje da uradim? Ja želim samo Allahovo zadovoljstvo i da On bude zadovoljan! Da vas Allah nagradi na oba svijeta, inšallah, i očekujem vaš odgovor.

ODGOVOR: Ve alejkumus-selam! Shodno činjenicama koje ste naveli, vaš je muž počinio veliki grijeh i prijestup koji vama daje pravo na razvod braka.

Da li ćete mu oprostiti ili ne, to je vaša odluka: ukoliko smatrate da možete da mu oprostite i da će se on iskreno pokajati, da vas neće varati i da će vaša bračna zajednica moći opstati u duhu bračne harmonije, onda bi to bilo pohvalno, ali ukoliko smatrate da mu nećete moći oprostiti i da postoji sumnja u njegovo iskreno pokajanje te da vaš bračni život neće biti u harmoniji, već u svađi, onda je bolje da se rastanete i da svako osnuje novu bračnu zajednicu na zdravim odnosima.

Allah najbolje zna!

Odgovorio: mr. Osman Smajlović

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Lejletul Miradz mubarek noc

Muslimani u nedjelju (27.02.2022) dočekuju odabranu noć Lejletu-l-Miradž

Šta za muslimane predstavlja ova noć? Noć Lejletu-l-Miradž za pripadnike islama predstavlja noć putovanja poslanika …

error: Oo !!