Udaj Stariji Covjek
UdajStarijiCovjek

Kako mi je napravljeno da se udam za starijeg čovjeka. Opis dešavanja tokom liječenja

Pitanje od strane hodže kada sam zadnji put imala menstruaciju…

PITANJE: Selam alejkum! Pošto živim u inostranstvu i nemam mogućnost da dobijem iskren ispravan savjet bez velikog truda, odlučila sam da se obratim vama. Već dvadeset dvije godine živim u Njemačkoj i skoro prije pet godina, moja je majka zvala jednu ženu da vidi da li imamo sihre u kući radi problema koje smo imali.

Ta žena je gledala u kašike i vidjela da su sihri na meni i kazala je da sam nagazila na tuđe srpske sihre. Tim povodom otišla sam sama kod hodže jer niko nije htio da ide sa mnom. Taj hodža me uveo samu u sobu i gledao mi u dlan i pitao me kad sam imala zadnji put menstruaciju…Pitao me je da li imam momka. Kad sam mu rekla da nemam, on je bio srdit na mene i rekao da lažem (nisam lagala!). Ponavljao je kako sam u vezi sa starijim čovjekom i kad sam mu odgovorila da to nije istina, on je mi čak rekao da šutim i da lažem!

Počeo je da uči rukju i pošto mi se ruka na početku mnogo pomicala, on je prestao i rekao mi je da klanjam, učim Kur’an itd. Sad nažalost nemam mogućnost da mu se ponovo obratim da mi skine taj sihr.

Da li je to potrebno, ili da se samo držim i dalje namaza i učenja, da li je to dovoljno protiv tog sihra u meni?

Odgovor:

Hvala Allahu pa ste se vratili vjeri, namazu i Kur’anu i izgleda da ste, hvala Allahu, imanski ojačali i da ste u stanju da se nosite s tim, zato vam je taj brat rekao da sami nastavite liječenje svojim ibadetom u borbi protiv tog zla. Samo nastavite tako, još uz svoj plan ubacite barem dva puta noćni namaz, dovu na njemu, post ponedjeljkom i četvrtkom te udjeljivanje sadake sa nijjetom izlječenja. Ako hoćete da vaš proces izliječenja ide brže, potražite nekoga ko ispravno liječi Kur’anom.

Ebu Bilal, n-um

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Lejletul Miradz mubarek noc

Muslimani u nedjelju (27.02.2022) dočekuju odabranu noć Lejletu-l-Miradž

Šta za muslimane predstavlja ova noć? Noć Lejletu-l-Miradž za pripadnike islama predstavlja noć putovanja poslanika …

error: Oo !!