Pokajanje Allah
PokajanjeAllah

Tvoja sestra Mina: Nemoj sebi dozvoliti da se čitav život kaješ zbog jedne “lude” noći

Zapamti, tvoja sreća je u tvojim rukama i ne zavisi ni od koga drugog!

Mila sestrice pišem ti jer imam potrebu i dužnost da te Allahovom voljom sačuvam od grijeha kome pribjegavaš nesvjesno udovoljavajući šejtanovoj spletci.

Obzirom da se bliži kraj školske godine mnoge naše djevojke muslimanskog porijekla pa čak i one koje su pokrivene (nažalost) planiraju odlazak na defile ili maturalno veče. Uobičajena praksa maturskih večeri je da sadrže konzumiranje alkohola,slušanje muzike i mješanje muškaraca i žena,pri čemu ne samo učenice nego i profesorice budu izazovno i nepristojno obučene.

Da su sve navedene stvari HARAM u to nema sumnje. Allah nam u Kur’anu kaže : “Šejtan je, uistinu,vaš neprijatelj, pa ga takvim i smatrajte! On poziva pristalice svoje da budu stanovnici u Vatri.” (Fatir,6)Pogled, izazovna kretnja i otkriveno tijelo obično izazivaju, podstiću strasti i potpiruju požudu u insanu.Tvoje lice ne treba lažni sjaj šminke i skupocijenih parfema. Modni trendovi koji dolaze iz zapadnjačke kulture žele te ubjediti da je seksualnost tvoja najveća vrijednost. Međutim u suštini nije tako.

Allah u Kur’anu kaže : “I ljepotu svoju kao u pagansko doba, ne pokazujte.” (El-Ahzab,33)Ženina ljepota bi se trebala kriti od nedostojnih očiju, muškaraca niskih prohtjeva, ona bi trebala biti poklon čovjeku koji te u tolikoj mjeri poštuje i voli da želi s tobom brak. Najbolji ukras žene jeste STID, a to je ono što nam je kao opruku ostavo naš Voljeni Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem.

Nemoj sebi dozvoliti da se čitav život kaješ zbog jedne “lude” noći, iz koje ćeš izaci sa jos jednim “brdom” grijeha u nizu. Ugledaj se na naše majke,naše prvakinje na Merjemu, majku Isaovu, a.s., koja je bila primjer čednosti i čestitosti.

Ružice mila naša dragocijena ljepota nalazi se u unutrašnjosti, nevinosti u nama samima onakvima kakve zaista i jesmo. Ali neke od nas pokušavaju da se “vesterniziraju” pa čak i one koje nose mahramu. Rekao je Ibn Qajjim : “Užitak od harama ode i zaboravi se, ali grijesi ostaju.”

Sestrice moja nemoj da se stidiš pripadnosti najodabranije vjere i nemoj nikome da se pravdaš zbog toga, već s ponosom pokaži da ti je u svemu najpreče Allahovo zadovoljstvo. Okiti se ljepotom imana koji je nezamjenjiv i čiji sjaj ne prolazi.

I na kraju čuvaj Allahove granice, čuvat će te Allah i znaj da onaj ko nešto ostavi u ime Allaha, Allah će mu to nadoknaditi boljim.

Molim Allaha da ovaj tekst koji pročitaš bude sebebom tvoga ne odlaska na maturu, i da na Sudnjem danu bude dokaz za tebe, a ne protiv tebe. ZAPAMTI : TVOJA SREĆA JE U TVOJIM RUKAMA I NE ZAVISI NI OD KOGA DRUGOG !

Sestra Mina, n-um

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Lejletul Miradz mubarek noc

Muslimani u nedjelju (27.02.2022) dočekuju odabranu noć Lejletu-l-Miradž

Šta za muslimane predstavlja ova noć? Noć Lejletu-l-Miradž za pripadnike islama predstavlja noć putovanja poslanika …

error: Oo !!