Voljena Osoba
VoljenaOsoba

Dova za pomirenje sa voljenom osobom

Evo jedne lijepe dove. Molim Allaha da svima bude na pomoći!

Bismillahi-r-Rahmani-r-Rahim

Hvala Ti Allahu, koji Si ucinio vjeru najjacom sponom među muslimanima i koji si u casnoj Objavi Kur’anu naredio slogu i ljubav medju ljudima,zabranio neslogu,svadju i mrznju.Neka Si slavljen Allahu, koji Si nam uputio ove rijeci preko poslanika Muhammeda a.s.: “Allah dz.s.ce reci na sudnjem danu:Gdje su oni koji su se voljeli medjusobno samo radi Allahove velicine.

Stavicu ih u Svoj hlad,kada nema drugog hlada Osim Moga.Duzan Sam ukazati Svoju ljubav onima koji se vole u Moje ime,koji se pomazu u Moje ime i koji se sastaju u Moje ime.Onima koji se vole u Moje ime dacu balkone od svjetla, na kojima ce im zavidjeti pejgamberi i sehiti.”

Dragi Allahu, daj da u nasim srcima vlada sloga i mir!Allahu, neka bude u mojo porodici i u porodicama svih muslimana ljubavi i blagostanja! Odstrani od nas neslogu,mrznju i svaku bruku!

Allahu, sacuvaj mi porodicu i sve muslimanske porodice od razdora i svadje i neka je Tvoje blagostanje nad svim muslimanima-Islamske zajednice. Svemoguci Allahu, daj da se radi Tebe slazemo i volimo onako kako si ti rekao u Kur’anu: “Muslimani su svi braca…”.Allahu, neka je Tvoj rahmet i spas na Muhammeda a.s. na njegov casni rod i ashabe! AMIN

novihorizonti.ba

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Onaj koji uči ovu dovu, Allah dž.š., će mu dati da lijepo živi

Dova ili molitva predstavlja izravno obraćanje čovjeka svom Stvoritelju. U vjerskim učenjima je dat poseban …

error: Oo !!