Reper B Dubble
ReperBDubble

Kako je poznati reper B Dubble prihvatio islam

Ima mnogo načina na koje možete ispoljiti ove moći. Od Kabale, vudua do otvorenog luciferizma. Mnogo načina! Mnogi ljudi koji su bogati i vode svijet rade ove stvari

Ne zato jer su to glupi ljudi. To je zato jer imaju puno inteligencije, ali ne i razumijevanje. Baš ono u čemu smo mi bili. Bili smo pametna omladina, ali nismo imali razumijevanje. I dalje smo vjerovali u Boga, ali smo u isto vrijeme i radili ove druge stvari.

Postao sam veoma blizak sa jednim bratom muslimanom i njegovom porodicom. Jedan od mojih rođaka je izašao iz zatvora koji je isto tako bio musliman. Za mene je islam bio prilično jasan jer sam uvijek vjerovao u jednog Boga. Uvijek sam vjerovao u poslanike ali zbog mnoštva informacija i manjka razumijevanja, krenulo je pogrešnim putem. Praktikovao sam islam jedno vrijeme prije nego sam izgovorio šehadet. Nakon što mi je došlo neko znanje, shvatio sam da nemam koristi u muzici. Ona je bila dug put koji ne vodi nigdje.

Mnoge stvari su me oblikovale u osobu koja sam danas. Poslanik Muhammed, sallallahu alejhi ve sellem, je rekao: „Ko god ostavi nešto radi Allaha, On će mu to zamijeniti boljim.“

Kada sam ja ušao u islam, mnogo stvari je se dešavalo u mome životu. Takozvane dobre stvari. Imao sam ugovore za albume, moji CD-ovi su se prodavali u glavnim radnjama. Očigledno, novac… i mnoge stvari dolaze sa njime. I hvala Allahu, ja sam se promijenio… Allaha radi, ne radi ljudi. Hvala Allahu, Allah me je štitio i hvala Allahu, stvari sada idu na bolje.

Sada živim u Meki. Nikada ni za milion godina ne bih pomislio da ću nekada živjeti na ovom mjestu. Hvala Allahu, sada živim ovdje. Slavljen i uzvišen neka je Allah, ovo pokazuje da Allahu nije ništa teško. Ona pozadina iz koje sam ja došao, čak nisam nikada išao na fakultet. Možda samo dvije sedmice. Nikada nisam imao posao prije islama… i stvari slične ovome. Imao sam lažnu diplomu, ali sam pomislio da neću da lažem do kraja svog života, znam da će mi Allah dati izlaz, inšallah. Odmah nakon toga, dobio sam posao u Medini.

Allahu ništa nije teško. Kun fe jekun – Budi i ono bude! To dokazuje da je vjera bolja od sve onog do čega držiš u svome životu bilo da se radi o kriminalu, muzici i sličnim stvari. Džennet, Džehennem i Berzeh, ovo je bio dobar podsticaj za mene da se promijenim.

Prijevod: Redžo Muratović

www.pozivistine.com

Vakat.me

Podijelite ovaj članak

Jeste li ovo pročitali?

Lejletul Miradz mubarek noc

Muslimani u nedjelju (27.02.2022) dočekuju odabranu noć Lejletu-l-Miradž

Šta za muslimane predstavlja ova noć? Noć Lejletu-l-Miradž za pripadnike islama predstavlja noć putovanja poslanika …

error: Oo !!