Sanjam mrtve ljude, ujedanje zmija, padanja sa visina, šta znači to?

In Pitanja i odgovori
San Mrtvi Ljudi Ujed Zmija

PITANJE: Selam alejkum brate! Ponekad imam mnogo teske snove i izgledaju toliko stvarno da se derem i cuju me u drugoj sobi, i posle toga ne spavam po par dana. Sanjam mrtve ljude koje sam poznavao, zmije kako me ujedaju, kako padam sa nekih visina, ali nikako da padnem, te kako me neko juri – to su mi najgori snovi. Mozes li me posavetovati malo sta i kako da radim? I mozes li mi reci kako znati da je covek opsednut dzinima??

ODGOVOR: AlejkumusSelam! Slava i zahvala pripadaju samo Allahu swt. U odgovoru na svako pitanje govorim o jednom, a to je da se čovjek svojim djelima što više približi Allahu swt, a odmakne od šejtana. Prvi savjet koji ću vama dati bit će isti. Zatim, pred spavanje abdestite i proučite neke zikrove, zaštite (Al-Fatiha, Ajetul-kursijj, po 3x Al-Ihlas, Al-Felek, An-Nas). Ukoliko se dešava da se budite i time prekidate san, a da se isti nastavlja čim ponovo zaspite, u tom slučaju uvijek proučite E`uzu, abdestite, a ako ste u mogućnosti klanjajte dva ili više rekata, a zatim ponovo učeći zaštitu zaspite.

U noćima kad ne možete zaspati potrudite se da učite Kur`an što duže. Ako su ovi snovi šejtanova spletka, Allahovom voljom će prestati jer šejtanu je draže da spavate nego da učite Kur`an ili da klanjate. Ako su vaši teški snovi rezultat džinskog djelovanja, mogu se desiti dvije stvari.

Prvo, prestat će u potpunosti ili djelomično, ako su džinni koji na takav način ostvaruju djelovanje prema vama slabi. Drugo, u nekoj mjeri će se ti snovi pojačati. Ovo se može desiti ako su džinni jaki pa će pokušati ustrajati u nanošenju vam nepravde, a drugi slučaj je da vas pokušaju prevariti i uplašiti kako bi odustali od noćnog ibadeta. Ne dopustite im da vas prevare. Teški snovi koji su rezultat džinskog djelovanja uvijek dolaze u paketu s nekim drugim stvarima. Ovdje ih niste spomenuli pa ćemo ostati uskraćeni za potpuniji odgovor. Moj savjet je uvijek pojačavanje ibadeta i ibadetom ograničavanja džinskog djelovanja. Ako mislite da nećete ustrajati, tad je bolje da posjetite nekoga ko uči rukju. Kad čovjek pokušava sam riješiti problem ali ne ustraje, džinni se učvrste i njihovi napadi, djelovanje postaju stabilniji. Naravno, situacija se tada pogoršava.

Što se tiče drugog dijela pitanja, jedan od pokazatelja da čovjek ima problema s džinnima mogu biti i teški snovi. Ne znam da li je to kod vas slučaj. U svakom slučaju, znaćete da li je vaš problem uzrokovan džinskim djelovanjem ako ustrajete u prethodno spomenutom. Džinnima će to zasmetati i njihovo djelovanje će se transformisati. Drugi način kako se može testirate džinsko djelovanje je slušanje određenih, unaprijed pripremljenih rukji – ovo nije moja preporuka, jer se tada mogu desiti neke nepredviđene stvari. Uvijek najpametnija opcija kako bi se čovjek uvjerio da li pri sebi ima džinsko djelovanje je posjeta osobi koja liječi Kur`anom. Znali ili ne dešavaju li vam se uznemiravanja džinna, činite dobro i klonite se zla. To je najbolji lijek, najbolje i najjače oružje u borbi protiv džinna.

Na pitanje odgovoro Almin Omerašević

Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima!

You may also read!

Covjek Koji Se Stidio Svoje Supruge

Savjetujem vam da pročitate jer ćete naći pouku: Čovjek koji se stidio svoje supruge

Ovaj događaj nam je ispričao poznati kardiolog dr. Halid El Džebir. Priču nam je prenio na jednom od svojih

Read More...
Prijatelji Kajanje Roditelji

Često čujemo naše prijatelje, nakon što im roditelji, kako se kaju… Stoga, pročitajte šta možemo uraditi za njih

Često čujemo naše prijatelje, nakon što im umru otac ili majka, kako se kaju zbog određenih propuštenih postupaka dobročinstva

Read More...
JaSamSe Pobulila

“Ja sam se ‘pobulila’, pa gdje ću preuzet novac? Gdje ja da se obratim da dobijem pare?”

Taj telefon,čitav dan zvoni i veza se prekida nakon što se javim.Uh…Pomalo gubim strpljenje ali sama sebe korim i

Read More...

Mobile Sliding Menu

error: Oo !!